2024. április 29. 19:41

KezdőlapWRCSubaru: A WRC nagy lehetőséget jelent számunkra

Subaru: A WRC nagy lehetőséget jelent számunkra

-

Áprilistól Hiromi Tamou lett a Subaru Tecnica International (STI) igazgatója, aki nem sokkal kinevezése után a WRC-be való visszatérést említette egy interjú során. 

Április elején Hiromi Tamou lett a Subaru gyáron belüli STI részleg igazgatója, mely a japán márka motorsportért felelős részlege. 

Nem sokkal kinevezése után Tamou egy interjú során arról beszélt, hogy a Subarunál nagy lehetőségként gondolnak a WRC-re. 

A Subaru visszatérhet a WRC gyártói közé

“A WRC-be való visszatérés egy nagy lehetőséget jelent a Subaru számára – mondta Hiromi Tamou igazgató a Subaru Motorsport Magazinnak. – Ez a visszatérés egyértelműen része az STI-vel kapcsolatos terveimnek és fontos lenne a Subarunak, valamint a rally szurkolóknak is.” 

A Subaru visszatérése a világbajnokságra tavaly ősszel, az Akropolisz Rally idején merült fel, akkor Mohammed Ben Sulayem FIA-elnök megerősítette, hogy beszéltek a Subaru lehetséges visszatéréséről a Toyota elnökével, Akio Toyodával. A Toyota résztulajdonosa a Subarunak. Toyoda akkor kijelentette, szeretné, ha a Subaru visszatérne a világbajnokságra. 

A gyári csapatok örülnének a Subaru visszatérésének a WRC-be

“A következő hónapokban megvitatjuk a Subaru vezetőségével a jövőbeni terveket és döntünk a WRC-be való esetleges visszatérésről.” – folytatta Tamou. 

A Subaru a 2008-as WRC szezon végén lépett ki a világbajnokságról a gazdasági világválság miatt. 

Forrás: Drive.com.au

Friss