2024. április 29. 19:38

KezdőlapWRCFourmaux dobogóra állna a Horvát Rallyn is

Fourmaux dobogóra állna a Horvát Rallyn is

-

Adrien Fourmaux 2021-ben a Horvát Rallyn indult először WRC-vel, és azonnal jó eredményt tudott elérni. Az idei versenyre pedig két dobogós eredmény után tud menni, ezért szeretné Horvátországban is folytatni jó sorozatát. 

Adrien Fourmaux a 2021-es szezon során az első két versenyen még Rally2-es Forddal indult, azonban Horvátországban már az M-Sport WRC autójába ülhetett, amivel azonnal az ötödik helyen zárt. 

A francia versenyző idén már a svéd és kenyai dobogós eredmény után a vb harmadik helyén állva érkezhet déli szomszédunkba, ahol folytatná jó sorozatát. 

Változik a szervizpark helye az Adriai-tengerig is elérő Horvát Rallyn

„Horvátország igazán különleges esemény számomra, 2021-ben először itt ültem WRC autóba, és azonnal sikerült az 5. helyen végeznem – mondta Adrien Fourmaux. – Nagyon szeretem a horvát utakat, az igazán sima aszfaltszakaszokkal, ugyanakkor ez a szezon egyik legnehezebb aszfaltversenye is mivel a tapadás folyamatosan változik, emellett az aszfalt típusa is sokat változik. Nagyon pontosan is kell vezetni, mert a sok kanyarlevágás miatt sok a felhordás is. Nagy kihívás ez az összes versenyző számára, de ez egy élvezetes rally a sok néző miatt. Nagyon várom már, és az eddigi két dobogós helyezés után remélem, hogy hasonló eredménnyel folytathatjuk!” 

68 páros nevezett a Horvát Rallyra – egy magyar duónak szurkolhatunk

Fourmaux negyedik alkalommal fog indulni idén a Horvát Rallyn, ahol a 2021-es ötödik helyezés a legjobb eredménye. 

A Horvát Rallyn 20 gyorsasági vár majd a mezőnyre, amiket szombaton és vasárnap is esőben kell majd teljesíteni. 

Friss