2024. április 29. 21:42

KezdőlapWRCOgier a Horvát Rallyn szeretné megszerezni idei első győzelmét

Ogier a Horvát Rallyn szeretné megszerezni idei első győzelmét

-

Sébastien Ogier az idei Montén elért második helye után a Horvát Rallyn tér vissza ismét a WRC-mezőnybe, és a nyolcszoros világbajnok szeretné megismételni 2021-es eredményét déli szomszédunkban. 

Sébastien Ogier a Montén nagy csatát vívott a győzelemért Thierry Neuville-el szemben, azonban végül a belga versenyző szerezte meg a győzelmet. A nyolcszoros világbajnok pedig miután kihagyta a svéd és kenyai futamokat, Horvátországban tér vissza, ahol 2021-ben már tudott nyerni. 

68 páros nevezett a Horvát Rallyra – egy magyar duónak szurkolhatunk

„A Monte óta élveztem a szabadságot, de most boldog vagyok, hogy újra versenyen indulhatok – mondta Sébastien Ogier. – A verseny előtti teszt jó alkalom volt arra, hogy visszanyerjem az érzésemet az autóban, meglehetősen nehéz úton teszteltünk, ahol elég gyors ugratók és szűk részek is voltak. Ezek jellemzik a Horvát Rallyt is, de azt is tudjuk, hogy az évnek ebben a szakaszában bizonytalan lehet az időjárás. Nem ideális rajtpozíciónk, ezért fel kell mérnünk a körülményeket, és meg kell néznünk, mit tehetünk. A fő célom mindig a dobogó megszerzése, de jó lenne a győzelemért is harcolni, ugyanakkor fontos, hogy segítsem a csapatot, és az új pontrendszerrel láthatjuk, hogy a vasárnapok is fontosabbak, mint valaha.” 

Változik a szervizpark helye az Adriai-tengerig is elérő Horvát Rallyn

2021 után tavaly is indult Ogier Horvátországban, akkor azonban az ötödik helyen ért célba.  

A Horvát Rallyn 20 gyorsasági vár majd a mezőnyre, amiket szombaton és vasárnap is záporok nehezíthetnek. 

Friss