2024. április 29. 20:13

KezdőlapWRCTanak a Horvát Rallyn a győzelemért harcolna

Tanak a Horvát Rallyn a győzelemért harcolna

-

Ott Tanak számára nem jól sikerült a WRC-szezon első három futama, ezért a Horvát Rallyn szeretne végre probléma nélkül versenyezni és a győzelemért harcolni. 

Ott Tanak a Montén, majd Svédországban és Kenyában is problémákkal küzdött, így három verseny után csupán a negyedik helyen áll a bajnokságban és hátránya 34 pont csapattársa, Thierry Neuville mögött. 

Az észt versenyző bízik benne, hogy a Horvát Rallyn végre probléma nélkül tud majd versenyezni. 

68 páros nevezett a Horvát Rallyra – egy magyar duónak szurkolhatunk

“A Horvát Rally egy igazán élvezetes aszfaltos verseny – mondta Ott Tanak. – Nem túl nagy a tapadás a pályákon, ráadásul a kanyarlevágások miatt gyorsan koszossá tudnak válni a pályák, ugyanakkor a dobálós aszfalt és a nagyszerű kanyarok élvezhetővé teszik a pályákat. Mivel ma már csak kevés aszfaltos verseny van, ezek a futamok mindig különlegesek. A Montén már vezettem a Hyundait aszfalton és bár hibáztam, összességében a verseny végén már elégedett voltam a tempómmal. Horvátországban nagyon jól kell beállítani az autót, hogy megfelelő tapadása legyen és magabiztosan lehessen vezetni. Három kevésbé jó verseny után ezúttal már valóban egy probléma mentes versenyt szeretnék, ha sikerül a problémákat elkerülni, akkor képesek lehetünk a győzelemért harcolni.” 

A 2019-es világbajnok eddig háromszor indult Horvátországban és legjobb eredményét 2022-ben és 2023-ban érte el, amikor második lett. 

Változik a szervizpark helye az Adriai-tengerig is elérő Horvát Rallyn

A Horvát Rallyn 20 gyorsasági vár majd a mezőnyre, amiket szombaton és vasárnap is záporok nehezíthetnek. 

Friss