2024. április 30. 08:20

KezdőlapWRCEvans Horvátországban is folytatná idei jó szereplését

Evans Horvátországban is folytatná idei jó szereplését

-

Elfyn Evans eddig két dobogós eredmény mellett egy negyedik helyet szerzett az idei három WRC-futamon, ezt a jó szereplést pedig a hétvégi Horvát Rallyn is folytatná. 

Elfyn Evans a Montén még harmadik, majd Svédországban a legtöbb pontot szerezve második, míg Kenyában negyedik lett, így a vb pontverseny második helyéről várhatja a Horvát Rallyt. 

Változik a szervizpark helye az Adriai-tengerig is elérő Horvát Rallyn

„Jól kezdtük a szezont, és minden versenyen sok pontot sikerült szerezni – mondta Elfyn Evans. –  Három egészen egyedi verseny volt eddig, melyek nagyon különleges kihívásokat jelentettek. Most néhány tipikus európai aszfaltos és murvás futam következik, és szeretnénk ezeken is a lehető legtöbb pontot szerezni. Tavalyi jól szerepeltünk az aszfaltos versenyeken, beleértve Horvátországot is. Tudjuk, hogy ez egy elég trükkös rally a változó tapadás miatt, és nagyon könnyű hibázni. Tehát szeretnénk egy tiszta rallyt, ugyanakkor gyorsan is kell vezetni, hogy az élmezőnyben harcolhassunk.” 

68 páros nevezett a Horvát Rallyra – egy magyar duónak szurkolhatunk

Evans eddigi három horvát versenye közül kettőn dobogón végzett, ráadásul tavaly pont ezen a versenyen szerezte első győzelmét. 

A Horvát Rallyn 20 gyorsasági vár majd a mezőnyre, amiket szombaton és vasárnap is záporok nehezíthetnek. 

Friss