2024. április 30. 05:23

KezdőlapWRCÍrország 2025-ben még nem tér vissza a WRC-naptárba

Írország 2025-ben még nem tér vissza a WRC-naptárba

-

Az Ír Motorsport Szövetség bejelentette, hogy még legalább hat hónapra van szüksége, hogy a WRC-futamhoz szükséges anyagi keretet előteremtse, így 2025-ben még biztosan nem tér vissza a vb naptárba. 

Már csak a kellő anyagi háttérre lett volna szüksége az Ír Rally szervezőinek, hogy 2025-ben WRC-futamot rendezhessenek, ráadásul, ha ez sikerült volna, akkor hároméves szerződést köthettek volna a WRC Promóterrel. A támogatást azonban nem sikerült előteremteni. 

Három különböző helyszínen lehetne az Ír Rally vb-futam 2025-től

Az anyagi háttér előteremtésére az eredeti határidő március végén járt le, azonban Írország további két hét haladékot kért, amit bár megkapott, ez az idő sem volt elegendő. 

A jelenlegi információk alapján ezek a versenyek lehetnek WRC-futamok 2025-ben

Thomas Byrne, Írország sportért felelős minisztere bejelentette, hogy további legalább hat hónapra van szükség, hogy független gazdasági értékeléseket és elemzést készítsenek az Ír Motorsport által benyújtott tervekhez, és csak ezt követően köthetnek le pénzt a rendezvényhez. 

Ez azt jelenti, hogy Írország nem pályázhat a 2025-ös WRC-naptárba kerülésre, azonban az Ír Motorsport Szövetség jelezte, 2026-ra is szeretnének ismét pályázni. 

Friss