2024. április 30. 09:31

KezdőlapWRCMikkelsen pozitív hangulatban várja a Horvát Rallyt az olasz tesztverseny után

Mikkelsen pozitív hangulatban várja a Horvát Rallyt az olasz tesztverseny után

-

Andreas Mikkelsen a Monte után térhet vissza ismét a WRC mezőnyébe a Hyundai Motorsporttal, ahol szeretne a legjobb öt versenyző között zárni. 

Andreas Mikkelsen idén visszatért a Hyundai Motorsporthoz, azonban a Montén még versenyének nagy része a hibrid Rally1-es autó tanulásával telt, így elmaradt attól a tempótól, mellyel szeretett volna versenyezni és a hatodik helyet szerezte meg. 

Változik a szervizpark helye az Adriai-tengerig is elérő Horvát Rallyn

Miután Svédországban és Kenyában Esapekka Lappi vezette a harmadik Hyundait, Mikkelsen Horvátországban tér vissza a WRC-mezőnyébe, azt követően, hogy a múlt hétvégén az olasz Piemonte Rallyn éles körülmények között tudott tesztelni. 

“Egy szolid kezdés után a Montén már sokkal jobb az érzésem az autóban – mondta Andreas Mikkelsen. – Jó lesz ismét visszatérni a hibrid Rally1-es Hyundai kormánya mögé, miután tesztelhettem a Piemonte Rallyn. A Horvát Rally nagy kihívás mindig, de szerencsére az elmúlt években már tapasztalatot szereztem erről a versenyről. Az időjárás és a tapadás folyamatosan változik Horvátországban, ezért hibátlan itinerre van szükség. A rajtpozícióm nem lesz túl jó, mivel valószínűleg már felhordásos úton kell vezetnem, ami különösen esőben lehet nagyon csúszós. Szeretnénk dobogóra állni, de ha esni fog, akkor a legjobb öt hely valamelyike is nagyon jó lenne.” 

A norvég versenyző 2021-ben indult a Horvát Rallyn, és akkor az ötödik helyet szerezte meg a WRC2-ben Skoda Fabia Rally2 evóval. 

68 páros nevezett a Horvát Rallyra – egy magyar duónak szurkolhatunk

A Horvát Rallyn 20 gyorsasági vár majd a mezőnyre, amiket szombaton és vasárnap is záporok nehezíthetnek. 

Friss