back to top
2024. május 21. 19:19

KezdőlapWRCWRC Promóter: Martins Sesks lehetőségéhez hasonló több is lesz idén

WRC Promóter: Martins Sesks lehetőségéhez hasonló több is lesz idén

-

Simon Larkin, a WRC Promóter versenyigazgatója elárulta, idén még Martins Sesksen kívül más fiatal versenyzők is lehetőséget fognak kapni Rally1-es autóval a világbajnokságon. 

Az idei évre jelentősen csökkent a Rally1-es autók futamonkénti száma, ezért a WRC Promóter elkezdett egy projektet, aminek köszönhetően fiatal versenyzők Rally1-es autóba ülhetnek egy-egy WRC futamon. Ezzel segítik a fiatal versenyzők fejlődést és növelik a Rally1-es autók számát is. 

A projektnek köszönhetően elsőként Martins Sesks és navigátora, Renars Francis kap lehetőséget a Lengyel Rallyn, majd hazájában a Lett Rallyn, hogy a vb csúcskategóriájában mutatkozzon be. 

Martins Sesks az M-Sport csapatával ír történelmet két WRC-futamon!

Ez a lehetőség azonban nem lesz egyedülálló idén. 

“Martins Sesks esete az első abban a projektben, melynek keretében fiatal, sikeres versenyzőknek szeretnénk lehetőséget adni, hogy a rallysport legfelsőbb kategóriájába léphessenek – mondta Simon Larkin, a WRC Promóter versenyigazgatója. – Szeretnénk egy hidat építeni a Rally2-es és a Rally1-es autók között. Ráadásul ezzel növeljük a Rally1-es autók számát is a versenyeken. Sesks lehetősége jó hír mindenkinek és számos hasonló bejelentésre lesz példa az idei évben.” 

A 24 éves lett versenyző a rallysport egyik nagy jövőbeni ígérete és az idei Lengyel Rallyn még hibrid egység nélküli, majd a Lett Rallyn már azzal felszerelt Ford Pumával versenyezhet.  

Friss