back to top
2024. június 26. 09:50

KezdőlapWRCRossel Bonato navigátorával folytatja a WRC2-es szezont

Rossel Bonato navigátorával folytatja a WRC2-es szezont

-

Arnaud Dunand befejezi karrierjét Yohan Rossel mellett, azonban a WRC2 éllovasa máris megtalálta új navigátorát, aki Benjamin Boulloud lesz. 

Pénteken Arnaud Dunand a közösségi médiában jelentette be, hogy befejezi a közös munkát Yohan Rossel-el. 

„Majdnem 2 évet versenyeztem Yohan Rossel mellett, tele hullámvölgyekkel, de mindenekelőtt rendkívüli élményekkel, azonban úgy döntöttem, hogy saját okokból abbahagyom ezt a kalandot – írta Arnaud Dunand. – Köszönet Yohannak az elvégzett munkáért és a győzelmekért, sok sikert kívánok neki a jövőben. Nagy köszönet az egész Citroen Racing csapatnak is a professzionalizmusért, nagyszerű pillanatokat éltünk át együtt.” 

Yohan Rossel azonban máris megtalálta új navigátorát, aki Yoann Bonato eddigi versenyzőtársa, Benjamin Boulloud lesz. 

„Majdnem két év együtt töltött év után Arnaud Dunand döntése nyomán véget ért közös munkánk – írta Yohan Rossel. – Nagyon szeretném megköszönni neki azt a nagyszerű munkát, amit mellettem végzett, soha nem felejtem el a győzelmeinket, és büszke vagyok arra, hogy megosztottam vele karrierem egy részét. 100%-ban tiszteletben tartom a döntését, és a legjobbakat kívánom neki a jövőben. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy bejelentsem, hogy Benjamin Boulloud fog velem vezetni Szardínián, de a jövő héten a Terre d’Aleria Rallyn is, ahol a 0-s autóként leszünk jelen.” 

Kanári-szigetek Rally: Rendkívül kiélezett csata végén Bonato nyert, Franceschi vezeti az Eb-t

Rossel Dunand-dal összesen 10 WRC2-es versenyen állt rajthoz és együtt 5-ször álltak dobogóra, háromszor pedig a legmagasabb fokra. 

Yoann Bonato ezzel szemben 2001 óta versenyzett Benjamin Boullouddal, akivel hazájában öt nemzeti bajnoki címet szerzett, a WRC2-ben három dobogós eredményt ért el, amiből egy győzelem volt. Az ERC-ben három győzelmet értek el együtt. Összesen 193 versenyen indultak közösen, amiből 40 volt az abszolút győzelem. 

Friss