back to top
2024. július 27. 04:40

KezdőlapWRCFontos lépés történt az ír WRC-futam jövőbeni megrendezése érdekében

Fontos lépés történt az ír WRC-futam jövőbeni megrendezése érdekében

-

Az ír kormány tett egy lépést afelé, hogy támogatást adjon az Ír Motorsport Szövetségnek, hogy az 2026-ban WRC-futamot rendezhessen. 

Idén nagyon közel volt egy megállapodás létrejötte, ami szerint 2025-től három éven át WRC-futamot rendezhetett volna Írország, ez azonban végül meghiúsult, mivel az Ír Motorsport Szövetség nem tudott támogatást kérni az ír kormánytól. 

Három különböző helyszínen lehetne az Ír Rally vb-futam 2025-től

Most újabb fordulat történt az ügyben, az ír kormány prioritásként jelölte meg az Ír Rally megrendezését, azonban ehhez független vizsgálat során több dolgot is vizsgálni kell. 

“Az Ír Motorsport Szövetség ma bejelenti, hogy továbbra is együttműködik Thomas Byrne miniszterrel és a Turisztikai, kulturális, művészeti, sport és média minisztériummal, annak érdekében, hogy 2026-ban WRC-futamot tudjon Írország rendezni – áll az Ír Motorsport Szövetség közleményében. – Byrne miniszter és minisztériuma arról tájékoztatta a szövetséget elrendelt egy vizsgálatot, mely minden olyan döntést meg kell, hogy előzzön, ami során az állam anyagi támogatást biztosít. A független gazdasági elemzés során a következő tényezőket kell megvizsgálni: A nemzeti és helyi önkormányzatok által kötelezően nyújtandó szolgáltatások részletes és átfogó jegyzéke (beleértve a közlekedési, biztonsági és egyéb szempontokat); az eseményből származó gazdasági előnyöket és költségek felmérése; valamint az esemény fenntarthatóságának elemzése.” 

Írország 2025-ben még nem tér vissza a WRC-naptárba

“Ez egy előre mutató lépés annak érdekében, hogy Írország ismét WRC-futamot tudjon rendezni – mondta Aidan Harper, az Ír Motorsport Szövetség elnöke. – Az elmúlt hónapokban Byrne miniszterrel és a WRC szervezőjével konstruktív megbeszéléseket folytattunk és készen állunk minden szükséges információ megadására a minisztérium számára. Nagyra értékelem Byrne miniszter elkötelezettségét amellett, hogy vizsgálatot rendelt el. Írország már a múltban is bizonyította, hogy képes sikeres WRC-futamot rendezni, és nincs kétségem afelöl, hogy erre a jövőben is képes lesz.” 

Friss