back to top
2024. október 01. 15:32

KezdőlapWRC10 Rally1-es autó indul a Közép-Európa Rallyn, ahol két vb cím is...

10 Rally1-es autó indul a Közép-Európa Rallyn, ahol két vb cím is eldőlhet

-

Összesen 44 páros nevezett a WRC-szezon utolsó előtti versenyére, a Közép-Európa Rallyra. A mezőnyben 10 kettős indul Rally1-es autóval, 15-en pedig a WRC2-es pontokért harcolnak meg. 

Október 17-20. között rendezik meg Csehországban, Ausztriában és Németországban a WRC-szezon 12. futamát, a Közép-Európa Rallyt. 

A versenyen 10 páros indul Rally1-es autóval, a Hyundai Motorsport Thierry Neuville és Ott Tanak mellett Andreas Mikkelsent, a Toyota Elfyn Evans és Takamoto Katsuta mellett Sébastien Ogier-t, valamint Sami Pajarit, az M-Sport Adrien Fourmaux és Grégoire Munster mellett Jourdan Serderidist indítja, a görög versenyző ezúttal nem hibrid Ford Pumával áll rajthoz. 

Thierry Neuville ezen a versenyen biztosíthatja be első vb címét, ha 29 pontos előnyét legalább 2 ponttal tudja növelni Ott Tanak előtt.

Elkészült a Közép-Európa Rally idei útvonala

A WRC2-ben a már világbajnok DG Sport Competition színeiben Yohan Rossel, valamint Nikolay Gryazin is elindul és valószínűleg a két citroenes versenyzőt kell majd legyőzniük a többieknek a győzelemért. A kategóriában összesen 15 páros áll rajthoz. 

A Rally2-es autók mezőnyében ugyancsak indul Oliver Solberg és Gus Greensmith is. Solberg így testközelből figyelheti, hogy Rossel képes lesz e nyerni, amivel a WRC2-es világbajnoki címet is megszerezné a francia versenyző. 

Friss