back to top
2024. június 16. 21:24

KezdőlapF1Pink Audival sokkol az F1-es világbajnok – de vajon ki lehet az?

Pink Audival sokkol az F1-es világbajnok – de vajon ki lehet az?

-

Az X-en (korábbi nevén Twitter) elkezdtek keringeni az imolai F1-es hétvégén készült képek egy pink színű Audiról. Az RS 6 Avant ilyen fényezésben már önmagában is feltűnő jelenség, de úgy különösen az, ha a sofőrülésre pillantva egy Forma–1-es világbajnok néz vissza ránk.

Hogy kicsoda a nem mindennapi sportautó tulajdonosa, arra a guideautoweb.com áprilisi cikke adja meg a választ, a lap ugyanis ekkor számolt be róla, hogy egy 53 esztendős korábbi Forma–1-es pilóta készhez vehette vadonat új pink Audiját. A kocsit több mint két évvel ezelőtt rendelte meg, és az olaszországi Varesében található Audi Zentrum végezte el rajta a módosításokat.

A tulajdonos pedig nem más, mint az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve, akitől F1-es pilótaként sem állt távol a polgárpukkasztás, és egyszer még a haját is pinkre festette. Egy Instagramon közzétett videóban a kanadai elmondta, hogy 2002-es megjelentése óta az RS 6 Avant az álomautója, és mivel a pink a kedvenc színe (a sisakfestésében is megjelent), az autót is ilyenre fényeztette.

Egyébként pedig Villeneuve tarka sisakdizájnjának összes színe megjelenik valamilyen módon a kocsin: a féknyereg kék, számos betét fekete, az ülések varrása sárga, a fejtámlába varrt JV-logo zöld, a biztonsági övek pedig pirosak. A hátsó ablakon pedig „egyedileg készítve JV-nek” felirat olvasható.

Embed from Getty Images

Villeneuve sisakja 1998-ból 

A cikk megemlíti, hogy mivel a pink szín nem szerepel az Audi Neckarsulmban levő összeszerelő bázisán választható színek között, a varesei műhelynek jóvá kellett hagyatnia a festést, ami nem volt egyszerű.

Ami a kocsi műszaki adatait illeti, az RS 6 Avant az A6-os paletta csúcsmodellje, ikerturbós 4 literes V8-as motorja 621 lóerős, és 3,4 másodperc alatt gyorsítja fel a kombit 0-ról 100 km/órás sebességre.

Villeneuve szokásához híven televíziós szakértőként van jelen az Emilia-romagnai Nagydíjon.

Friss