back to top
2024. június 16. 15:04

KezdőlapF1Leclerc szerint a Red Bull és a McLaren trükközik valamivel, ezért volt...

Leclerc szerint a Red Bull és a McLaren trükközik valamivel, ezért volt gyorsabb

-

Charles Leclerc szerint a Ferrari csak az egyenesbeli tempóban maradt el az őket legyőző két csapattól Imolában – s miután ennek titkát megfejtik, ők is harcba szállhatnak a győzelmekért.

A Ferrari monacói pilótája a harmadik helyen végzett az Emilia-romagnai Nagydíjon, ezáltal pedig először végzett a hazai csapat dobogós helyen Imolában, amióta a pálya 2020-ban visszatért az F1-es versenynaptárba.

Leclerc a célban 7-8 másodperccel követte az előtte végző Max Verstappen Red Bullját és Lando Norris McLarenjét, tudomása szerint pedig csak az egyenesekben volt lassabb riválisainál, amiből arra következtet, hogy a Ferrari imolai fejlesztései elérték a kitűzött céljukat.

„Szerintem a versenytempónk nagyon-nagyon erős. Optimistább vagyok most, mint az időmérő után voltam, mert az ilyen hétvégéken éppen a szombatokon mutatkoznak meg a hiányosságaink” – mondta Leclerc a Sky Sportsnak.

Csak néhány körön múlt, hogy Norris veszélybe sodorja Verstappen győzelmét Imolában

„Először azt gondoltam, hogy a 2-es, 3-as és 4-es kanyarokban veszítünk időt, ami már megint a gumikkal kapcsolatos problémáinkat mutatná. De nem ez történt, az adatok szerint minden időt az egyenesekben veszítettünk el, vagyis a McLaren és a Red Bull valami furcsa dolgot csinál ott az energiahasználattal vagy a motorral.”

„Utána kell még néznünk, de ez nem olyasmi, amin ne tudnánk változtatni. Amint erre rájövünk, szerintem valós esélyünk lesz arra, hogy visszatérjünk a dobogó legfelső fokára.”

Carlos Sainz az 5. helyen végzett, ő Oscar Piastrival szemben veszített egy pozíciót, miután túl későn reagáltak az ausztrál bokszkiállására, amiben a spanyol szerint jobban is dönthetett volna a csapat. Emellett az ő autója valamilyen okból nem is tudta teljesen kihasználni a fejlesztések jótékony hatását.

„Az időmérő után találtunk valamit az autóban, ami nem teljesen úgy működött, ahogy azt vártuk. Emellett ma küszködtem egy kicsit az energiahasználattal, vagyis összességében nem mentek jól a dolgok, amivel nem vagyok elégedett a csapat hazai versenyén” – ecsetelte Sainz.

„Az én autómban nem, mert valami nem volt vele rendben ma, de úgy tűnik, hogy Charles autójában minden a vártak szerint működött, és erős volt a versenytempója. Szóval minden azon múlik, hogy melyikünk rajtol jobb pozícióból” – fogalmazott a spanyol, aki szerint a jövő hétvégi Monacói Nagydíjig a Ferrarinak lesz ideje minden most jelentkező problémát rendbe hozni.

Friss