back to top
2024. június 17. 12:02

KezdőlapF1Az F1-es csapat megerősítette: Mick Schumacher ott van a jelöltjeik között

Az F1-es csapat megerősítette: Mick Schumacher ott van a jelöltjeik között

-

Valóban lehet esélye Mick Schumachernek arra, hogy 2025-ben ismét ott legyen a Forma–1-es rajtrácson.

Mint arról korábban beszámoltunk, sajtóhírek szerint az Alpine jelentheti a visszautat Mick Schumachernek a Forma–1-be. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia jelenleg a francia gyártó WEC-csapatában versenyez, miközben továbbra is teszt- és tartalékpilótai feladatokat lát el a Mercedesnél, ám Toto Wolff, utóbbi csapatfőnöke közölte vele, hogy nem szerepel a jövőbeli terveikben az, hogy versenyzői ülést adjanak neki.

Mick Schumacher ennél a csapatnál térhet vissza a Forma–1-be

A Haastól a 2022-es szezon végén elküldött pilóta eközben mély benyomást tett Bruno Faminre, az Alpine Motorsport alelnökére, egyben az F1-es istálló csapatfőnökére, aki az Emilia-romagnai Nagydíjon megerősítette, hogy valóban esélyt adhatnak Schumachernek. „Ő az egyik lehetőség a sok közül” – idézi a RacingNews365.com a francia szakembert, aki tehát nem zárkózik el attól, hogy az egyaránt 2024 végégig szerződéssel rendelkező Esteban Ocon-Pierre Gasly páros valamelyikének ülésébe ültesse Mick Schumachert.

Famin ezután a 25 esztendős versenyzőt méltatta. „Mick elképesztő munkát végez a hosszú távú versenyzésben, és ami nagyon lenyűgöző, az a hozzáállása. Természetesen gyors, de szerintem ezt mindenki tudta. Viszont nem mindig hasznos nagyon gyors kört futni, mert ott van a teljesítmény-kiegyenlítés (BoP), ezért óvatosnak kell lenni a teljesítménnyel.”

„A hangsúly nem a versenyző nyers teljesítményének értékelésén van, de amiben Mick igazán elképesztőnek bizonyult, az az alkalmazkodás a hosszú távú versenyzés hozzáállásához. Mindig azt mondjuk, hogy a formaautós pilóták önzők, de Mick az első perctől nagyon-nagyon együttműködő volt, és igazán sokat segített a csapattársainak. Kész rá, hogy mindent megtanuljon, nagyon szuper a hozzáállása és a csapatszelleme.”

Néha visszanézi apja versenyeit – exkluzív interjú Mick Schumacherrel

Friss