back to top
2024. június 15. 23:43

KezdőlapF1Kiderült, Verstappen miért nem viselt Senna-pólót a brazil pilóta megemlékezésén

Kiderült, Verstappen miért nem viselt Senna-pólót a brazil pilóta megemlékezésén

-

Ayrton Senna és Roland Ratzenberger 30 évvel ezelőtti haláláról is szólt az idei Emilia-romagnai Nagydíj hétvégéje, amelynek kezdetén Max Verstappen magára haragított jó néhány Senna-drukkert.

Sebastian Vettel és a Forma–1 méltóképpen emlékezett meg az Emilia-romagnai Nagydíjon a 30 évvel ezelőtt az imolai pályán elhunyt Ayrton Sennára és Roland Ratzenbergerre. A csütörtöki napon a célegyenesben gyűltek össze az F1-es és az utánpótlás-sorozatok mezőnyének tagjai, majd Vettel kezdeményezésére körbefutották (ki biciklizte, más rollerezte) a pályát, közben pedig Senna emlékművénél és Ratzenberger balesetének helyszínénél is megálltak. A négyszeres világbajnok aztán pedig még Senna 1993-as McLarenjével is bemutatózott vasárnap.

Videón Vettel megható gesztusa a Senna-megemlékezésen

A csütörtöki megemlékezésen sokaknak feltűnt, hogy miközben a résztvevő F1-es pilóták szinte mindegyike a Vettel által hozott Senna-pólót viselte, Max Verstappen és Valtteri Bottas anélkül pózolt a csoportképen. Ez a brazil versenyző drukkerei és tisztelői közül sokaknak nem tetszett, és már az összeesküvés-elméletek is beindultak a közösségi médiában, lévén Verstappen a Sennával köztudottan rossz viszonyban levő Nelson Piquet lányával, Kelly Piquet-vel jár.

Ám mint kiderült, szó sincs arról, hogy a holland pilóta emiatt vagy más okból kifolyólag nem akarta felvenni a pólót. Mariana Becker, a brazil Globo újságírója ugyanis Vettel személyi asszisztensétől, Britta Roeskétől megtudta, hogy egészen más történt. „Beszéltem Brittával, és elmondta, hogy [a szintén Senna sisakjának színében pompázó] tűzálló maszkokat és a pólókat is ellopták tőle, és nem volt mindegyik pilótának. A fényképen ezért nincs Max Verstappenen és Valtteri Bottason sem, mert a kezéből kilopták, és már nem maradt több” – árulta el a riporter.

A megemlékezésen egyébként a jelenlegi mezőnyből csak 18-an vettek részt, Oscar Piastri és Kevin Magnussen nem. A távolmaradásuk okáról nincs hír, de valószínűleg amennyiben tiszteletüket teszik, nekik sem jutott volna Senna-póló.

Az év felvételei – Vettel is elérzékenyült Senna autójának vezetése után (videó)

Friss