back to top
2024. június 18. 15:54

KezdőlapF1„Egyél sz*rt!” – Ricciardo kőkeményen visszavágott Jacques Villeneuve-nek

„Egyél sz*rt!” – Ricciardo kőkeményen visszavágott Jacques Villeneuve-nek

-

Daniel Ricciardo szezonbeli legjobb szombati időmérős helyezése után nem hagyta szó nélkül Jacques Villeneuve vele szemben megfogalmazott kritikáját, és melegebb éghajlatra küldte a kanadai exversenyzőt. Az ausztrál pilóta kijelentette, Montrealban jobban érezte magát, mint általában.

Jacques Villeneuve a Sky Sports szakértői csapatát erősíti a Kanadai Nagydíj hétvégéjén, és ha vasárnap meg sem szólalna, már akkor is lenne egy emlékezetes performansza. Pénteken ugyanis élesen bírálta Daniel Ricciardo teljesítményét, aki szerinte öt éve csak kifogásokat gyárt, és úgy véli, a nyolcszoros F1-es futamgyőztesnek már nincs helye a sportágban.

Brutális módon kiosztotta a Red Bull futamgyőztesét az F1-es világbajnok

A kritika alanya előbb a pályán adott csattanós választ, hiszen az időmérőn megszerezte az ötödik helyet, mindössze 178 ezreddel lemaradva a pole pozíciót begyűjtő George Russelltől és a vele azonos idővel végző Max Verstappentől. Ezzel az idei legjobb kvalifikációs eredményét produkálta, legalábbis ami a szombati, normál időmérőket illeti, hiszen a miami sprintkvalifikáción negyedik lett. Ricciardo azonban nem elégedett meg ennyivel, és szóban is visszavágott Villeneuve-nek.

Szenzációs időmérőn másolta le az 1997-es szezonzárót Russell és Verstappen Kanadában

„Még mindig nem tudom, mit mondott – nyilatkozta a leintés után. – Azt hallottam, hogy sz*rságot beszélt. Azonban mindig ezt teszi. Szerintem túl sokszor verte be a fejét. Nem tudom, hogy jégkorongozik-e, vagy ilyesmi. Nem fogok rá időt szánni. Az összes ilyen ember bekaphatja. Többet is mondanék, de nem baj, magunk mögött hagyjuk őket.”

A 34 esztendős versenyző azért nem bírta ki, és végül ennél többet is mondott, amivel újabb kemény üzenetet fogalmazott meg az 1997-es világbajnoknak. „Nem fogok rá időt szakítani – jelentette ki. – A legjobb ötben [végeztem]. Egész hétvégén gyors voltam. Kevesebb mint két tizeddel maradtam le a pole-ról. Szóval egyél sz*rt!”

Ricciardo ötödik helyét nemcsak Villeneuve megszólalására lehet válaszként értelmezni, hanem arra is, hogy az RB szerződést hosszabbított csapattársával, Cunoda Júkival. Kétségtelen, hogy a japán versenyző az esetek többségében gyorsabb volt nála, miközben ő maga felvetette, hogy a pályán kívüli marketingtevékenységek talán túl sokat vesznek ki belőle. Most mindenesetre jobb állapotban vágott neki a hétvégének, mint általában.

Nyomásgyakorlás: csak egyik versenyzőjével hosszabbított kiscsapatában a Red Bull

„Megkérdőjeleztem, hogy mit csinálok rosszul a pályán kívül, vagy talán túl sok időt szánok az ilyen emberekre, és amire eljutok a verseny napjáig, már kicsit laposabb vagyok – magyarázta. – Ennek a hétvégének úgy vágtam neki, hogy kicsit könnyedebbnek éreztem magam, éhes és boldog voltam, és készen álltam arra, hogy néhány embernek azt mondjam, hogy »b*szd meg!«.”

Friss