back to top
2024. június 28. 12:35

KezdőlapF1Wolff kifakadt a Mercedest aláásó üzeneten, a rendőrség bevonását is belengette

Wolff kifakadt a Mercedest aláásó üzeneten, a rendőrség bevonását is belengette

-

Toto Wolff reagált azokra a névtelen emailekre, amelyek arról szólnak, hogy a Mercedes szándékosan hátráltatja Lewis Hamiltont, és amelyeket a paddock számos tagja megkapott. A brackley-iek csapatfőnöke lenézi azokat, akik névtelenül gyalázkodnak.

Érdekes email látott napvilágot nemrég, amelynek írója azzal vádolta meg a Mercedest, hogy szándékosan hátráltatja Lewis Hamiltont. Mint ismert, a hétszeres világbajnok az év végén elhagyja a csillagos istállót, és jövőre a Ferrarinál folytatja pályafutását, így bizonyos folyamatokba már valóban nem vonják bele, de ez az üzenet ennél jóval súlyosabb állításokat tartalmaz.

Mercedes-alkalmazott állítja: csapata szabotálja Hamiltont – de tényleg?

Ami pedig különösen érdekes, hogy a címzettek listája ugyanaz, mint néhány hónapja volt, amikor Christian Hornernek, a Red Bull csapatfőnökének állítólagos WhatsApp-üzeneteit küldte szét valaki a paddockon belül. Toto Wolff természetesen nem hagyta szó nélkül az istállója hírnevét aláásó emaileket, és kőkeményen reagált a történtekre.

„Nem az egyik csapattagtól származik – tagadta a Mercedes csapatfőnöke azt az információt, miszerint az egyik elégedetlen alkalmazottjuk volt a tettes. – Amikor ilyen jellegű emaileket kapunk, és rengeteg ilyet kapunk, az nyugtalanító, különösen, ha valaki a halálról és ezekről a dolgokról beszél. Szóval ebben a konkrét esetben azt az utasítást adtam, hogy teljes erőbedobással menjünk. A rendőrség is kíváncsi. Keressük az IP-címet, a telefont, mindent, mert véget kell vetni az ilyen jellegű online visszaéléseknek. Az emberek nem bújhatnak el a telefonjuk vagy a számítógépük mögé, és nem gyalázhatják így a csapatokat vagy a pilótákat.”

Ami az üzenet tartalmát illeti, azt minden érintett tagadta, és bár Hamilton a Monacói Nagydíj hétvégéjén tett egy olyan utalást, hogy csapata George Russellt részesíti előnyben, később kiderült, hogy ez meglehetősen inkorrekt kijelentés volt a részéről, még ha mondandója szó szerint igaz is volt. Wolff számos érvet felsorakoztatott amellett, hogy nem szabotálják a velük hat egyéni vb-címet nyerő versenyzőt.

Újabb körülménye derült fény, ami miatt nem volt korrekt Hamilton megszólalása

„Nem tudom, mit gondolnak egyes összeesküvéselmélet-hívők és bolondok – fogalmazott. – Lewis tizenkét évig volt a csapat tagja. Barátságot ápolunk, megbízunk egymásban. Meg akarjuk ezt nyerni. Magasan akarjuk befejezni ezt az egészet. Meg szeretnénk ünnepelni a kapcsolatunkat. Ha valaki mindezt nem hiszi el, akkor azt elhiheti, hogy meg akarjuk nyerni a konstruktőri világbajnokságot. A konstruktőri világbajnokságnak pedig része, hogy mindkét autó nyerjen. Szóval az összes őrült embernek [azt üzenem], hogy menjenek pszichiáterhez.”

„Úgy tűnik, nagy az irracionalitás mértéke, mert sikeresek akarunk lenni – folytatta. – Sikeresek szeretnénk lenni a sportág valaha volt legikonikusabb versenyzőjével. Kiváltság, hogy Lewis-zal dolgozhattunk, aki egy hihetetlen versenyző, egy nagyszerű személyiség, aki ugyanúgy átmegy a hullámvölgyeken, mint bármelyik másik sportember. Teljes mértékben tiszteletben tartom az okokat, amiért a Ferrarihoz megy. Nincs harag, nincsenek rossz érzések. A csapatban pozitív a köztünk zajló kommunikáció, vagyis minden kívülről érkező megjegyzés arról, hogy mi folyik az istállónál, egyszerűen téves. Azonban mindig van egy határ. Ha emaileket küldenek vagy telefonszámokat használnak ilyen üzenetekre, akkor számomra vége a viccelődésnek, és üldözni fogjuk, akár sikerül, akár nem. Bizonyos dolgoknak megvannak határai.”

Ahogyan szárnyra kaptak azok a pletykák, hogy a Mercedes hátráltatja Hamiltont, azzal párhuzamosan Russell egyre több gyalázkodó hozzászólást kap a közösségi médiában. Nemrég pedig Max Verstappen állt ki barátnője, Kelly Piquet mellett ennek kapcsán, és ítélte el az ilyen kommenteket író embereket. Wolff hangsúlyozta, hogy ezek a név nélküli elkövetők valójában gyávák.

Verstappen kiállt a hűtlenség vádjától megrendült barátnője mellett

„Nyilvánvaló, hogy az online visszaélések nem csak velünk, a csapattal vagy az embereinkkel történnek meg – szögezte le. – Rosszulesik Lewisnak és George-nak is, és láttuk, hogy Max és Kelly is beszélt erről. A bántalmazó emberek gyávák, mert elbújnak. Szóval bármi is zajlik a közösségi médiában, az összes jó dologgal együtt, amit nyújt, és azokkal az emberekkel, akiknek platformot adott, ez csak a negatívum, ami ezzel jár. Nem érzek semmit olyasvalaki iránt, aki visszaél az előbb említett okok miatt. Semmilyen hozzászólást nem olvasok el. Nincs közösségi médiás [fiókom], és szerintem fontos, hogy ezzel megvédjük magunkat. Már sokszor véleményeztem ezt korábban: mindig lesznek olyan emberek, akiknek a laptopjuk a hálószobájukban van, és csak gépelnek. Ha az emberek úgy érzik, hogy visszaélnek, vissza akarnak élni, ki akarják ütni a másikat, és egy kitalált Instagram-fiók vagy bármi más mögé bújnak, az számomra… gyere, mondd meg, hogy ki vagy, elviseljük a kritikát, és megbeszéljük, de ne bújj el!”

Friss