back to top
2024. június 15. 23:26

KezdőlapNE VEDD ELAl-Attiyah azonnal nyerni tudott új autójával a Jordán Rallyn

Al-Attiyah azonnal nyerni tudott új autójával a Jordán Rallyn

-

Hétvégén rendezték a Közel-Kelet Rally Bajnokság idei második versenyét, a Jordán Rallyt, melyen Nasser Al-Attiyah először indult új autójával, amivel azonnal nyerni is tudott. 

A korábban WRC-naptárban is szereplő Jordán Rallyn idén 15 gyorsasági várt volna a 24 fős mezőnyre, akiknek így 195 km-es versenytávot kellett volna teljesíteni, azonban az első nap utolsó előtti szakaszát végül törölni kellett. 

A murvás verseny első szakaszától azonnal az élre állt Nasser Al-Attiyah és Giovanni Bernacchini, akik ezen a versenyen indultak először új autójukkal, Skoda Fabia RS Rally2-vel. 

A katari pilóta korábban már versenyzett Skodával, második WRC2-es bajnoki címét Fabia R5-tel szerezte 2015-ben. 2019 óta Volkswagen Polo R5-tel versenyzett, idén azonban lehetősége volt tesztelni az új Skodát, mely azonnal meggyőzte, így lecserélte a Polot. 

“A Skoda Fabia R5 egy nagyszerű autó volt, és sikerült vele megszereznem a második világbajnoki címemet – mondta Nasser Al-Attiyah. – Most azonban lehetőségem volt kipróbálni egy Fabia RS-t, ami megdöbbentett. Hatalmas a különbség a korábbi R5-ös Skodához képest, de még a Volkswagennel összehasonlítva is. Ezért úgy döntöttem, hogy a Fabia RS-sel folytatom a versenyzést. Látom, hogy a Skoda Motorsport milyen komoly munkát végzett ezzel az autóval és megjelenése óta is folyamatosan fejleszti. A Skodával is jó a kapcsolatom, így sikerült elintézni, hogy ezzel az autóval folytatom a szezont, és jó esélyt látok a Közel-Kelet Rally Bajnokság megnyerésére.”  

Az új autóval végül 14 megtartott szakaszból 12-t nyert meg a katari-olasz kettős, és bár péntek délelőtt még megtudták szorongatni riválisai, az első napot végül 1:05.7 perc előnnyel zárta Al-Attiyah az élen, majd a második napon folyamatosan növelve előnyét végül 5:31.5 perc előnnyel tudta idei első győzelmét megszerezni. 

A második helyen honfitársa, az ugyancsak Fabia RS-sel induló Abdulaziz Al-Kuwari zárt brit navigátorával, Marshall Clarke-kal, aki egy 10 másodperces büntetést is begyűjtött, az ezüstös pozíciót azonban így is magabiztosan, 6:43.3 perc előnnyel szerezte meg a Mitsubishivel induló jordán Shaker Jweihan és libanoni navigátora, Carlos Hanna előtt. 

Nasser Al-Attiyah 16., míg Bernacchini ötödször tudta megnyerni a Jordán Rallyt, ez a győzelem pedig nagyon fontos volt azt követően, hogy a Közel-Kelet Rally Bajnokság szezonnyitó Katar Rallyn kiestek a Volkswagennel. 

„Nagyon jó érzés újra győzelemmel befejezni egy versenyt – mondta Nasser Al-Attiyah a verseny után. – Sokat tanultunk ezen a hétvégén az autóról és folyamatosan tudtuk javítani az autó beállítását. Most úgy érzem, hogy minden összeállt a jó folytatáshoz.”

Friss