back to top
2024. június 17. 04:11

KezdőlapORBMiskolc Rally 2008: Kaotikus verseny, gyorsasági mellett születő gyermek, meglepetés győzelem

Miskolc Rally 2008: Kaotikus verseny, gyorsasági mellett születő gyermek, meglepetés győzelem

-

Igazán fordulatos versenyt hozott a 2008-as Miskolc Rally, melyen sorban estek ki az élről a versenyzők, ami végül egy meglepetés győzelmet eredményezett. 

A 2008-as Miskolc Rally az ORB szezon második futama volt, és a Bükkben a néző csalogató prológ után összesen 16 gyorsasági várt a mezőnyre, a teljes versenytáv pedig 170.02 km volt. 

Az első igazi versenynapon Spitzmüller Csaba és Kazár Miklós, valamint Benik Balázs és Lukács József küzdelmét lehetett látni, a Mitsubishi Lancer WRC-vel induló helyi versenyző pedig a nap végén 18.3 másodperc előnnyel vezetett Ford Focus WRC-vel induló riválisa előtt. 

Az esős, néha felhőszakadásban zajló első nap során Benik folyamatosan az autójának motorhibájával küzdött, ami ellenére úgy tűnt, hogy Spici és Benik közül kerül ki a győztes. 

Azonban nemcsak a szurkolóknak és versenyzőknek maradt emlékezetes a nyitó nap, hiszen az egyik gyorsasági mellett, a rallyn jelenlévő mentőben egy édesanya gyermeknek is életet adott.   

A második nap azonban komoly fordulatot tartogatott. 

Elsőként Benik Balázsék kényszerültek kiállni motorhiba miatt, majd ifj. Érdi Tibor és Horváth Tibor szenvedett balesetet a Skoda Fabia WRC-vel, végül pedig Spiciék is kiállni kényszerültek a Mitsubishi üzemanyagellátási problémái miatt. 

A három versenyző kiesése után Turi Tamás és Tóth Imre állt az élre az akkor már nem igazán győzelemre esélyes Toyota Corolla WRC-vel. Azonban az egri versenyző sem tudta megtartani vezető helyét, mivel az utolsó előtti szakaszon egy defektet szedett össze, a kerékcsere miatt pedig a harmadik helyig csúszott vissza, majd onnan a záró szakaszon még a második helyre tudott lépni. 

A győzelmet végül Turán Frigyes Benics Kálmánnal az oldalán szerezte meg Peugeot 307 WRC-vel, akiket Turiék követtek, míg a harmadik helyen az N-csoportot nyerő Aschenbrener György és Pikó Zsuzsa zárt Evo IX-es Mitsubishivel. 

Turán Frigyes ekkor szerezte első futamgyőzelmét az ORB-ben. 

Friss