back to top
2024. június 16. 05:58

KezdőlapWRCOgier szerint jól szerepelhet a Toyota Szardínián

Ogier szerint jól szerepelhet a Toyota Szardínián

-

A Portugál Rallyn elsősorban csak Sébastien Ogier győzelmének örülhetett a Toyota, azonban a nyolcszoros világbajnok szerint Szardínián több oka lehet csapatának az örömre. 

A Portugál Rally első napján minden toyotás versenyző panaszkodott az autója beállítására, és bár szombattól több ok volt az elégedettségre, a komoly problémák csak ekkor jelentkeztek a csapatban, hiszen Kalle Rovanpera és Takamoto Katsuta is kiesett, míg Elfyn Evans szombaton defektet szedett össze, vasárnap pedig műszaki hiba miatt küzdött. 

A verseny győzelmét végül Sébastien Ogier szerezte meg, de a legtöbb pontot a második helyen célba érő Ott Tanak szerezte, a Toyota pedig 11 ponttal kevesebb gyári pontot gyüjtött, mint a Hyundai, így a koreai csapat vette át a vezetést a gyártók között. 

“Amikor teljesen meg tudtam bízni az autóban elég gyors voltam Portugáliában – mondta Sébastien Ogier. – Amikor nehezebbek voltak a körülmények, belefért, hogy kis időt veszítsek. A következetes vezetésnek köszönhettem a győzelmet, ebben azt hiszem, a miénk volt a legjobb teljesítmény.” 

Ogier beállíthatja Sébastien Loeb rekordját Olaszországban

A nyolcszoros világbajnok Portugáliában a legeredményesebb versenyző lett hatodik sikerével, ami egyben 100. dobogós és 60. futamgyőzelmét is jelentette a 40 éves francia versenyzőnek. Ogier azonban jó esélyt lát arra, hogy Szardínián jobban fognak csapattársai is teljesíteni. 

“Szardínián teszteltünk Portugália előtt, így ott jobb versenyben bízhatunk. A portugál verseny első napján nem működött jól az autót, azonban a folytatás már homokosabb pályákon zajlott, és a teljesítmény is javult. Ez inkább Szardíniához volt hasonló, így szerintem ott jobb eredményeket tudunk elérni.” 

8 Rally1-es, 40 WRC2-es páros áll rajthoz a Szardínia Rallyn

A Szardínia Rallyt jövő héten rendezik. 

Friss