back to top
2024. június 17. 05:45

KezdőlapWRCRovanpera bocsánatot kért a Toyotától portugál balesete miatt

Rovanpera bocsánatot kért a Toyotától portugál balesete miatt

-

Kalle Rovanpera bocsánatot kért a Toyotától, miután a Portugál Rallyn balesete miatt nem tudta eléggé segíteni csapatát. 

Kalle Rovanpera péntek délután vette át a vezetést csapattársától, Takamoto Katsutától a Portugál Rallyn, azonban a kétszeres világbajnok szombaton balesetet szenvedett és kiesett. Ezt követően vasárnap visszatért a mezőnybe és az utolsó nap értékelését a hatodik helyen, míg a Power Stage-et a harmadik idővel fejezte be. 

“Sajnos sok pontot veszített a balesetem miatt a Toyota, ezért bocsánatot kérek tőlük – mondta Kalle Rovanpera a WRC hivatalos oldalának nyilatkozva. – Vasárnap jó volt visszatérni, viszont a mezőny elején indulva nem volt könnyű dolgunk. A Power Stage-en próbáltunk gyorsak lenni, kissé tisztább úton is vezethettünk, de a később rajtolók még jobb helyzetben voltak. Néhány pontot még így is tudtunk szerezni, de összességében nem ilyen eredményekben bíztunk Portugáliában.” 

Hatalmas dráma a Portugál Rally szombat reggeli szakaszain, Rovanpera és Solberg is nagyot esett!

A részmunkaidős Rovanpera idei harmadik versenye volt a portugál futam, és bár Kenyában nyerni tudott, Portugália mellett Svédországban is szuperrallyzni kényszerült. 

Friss