back to top
2024. június 16. 09:24

KezdőlapWRCA Hyundai szeretne segíteni Ott Tanaknak, hogy gyorsabbá váljon

A Hyundai szeretne segíteni Ott Tanaknak, hogy gyorsabbá váljon

-

Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatvezetője elárulta, hogy szeretné, ha Ott Tanak gyorsabb lenne a Rally1-es autóval, és ebben kész segíteni a csapat az észt versenyzőnek. 

Ott Tanak igen nehezen kezdte az idei WRC-szezont, miután az első négy versenyen nem tudott elég gyors lenni a Rally1-es Hyundaijal, azonban a Portugál Rallyn már sikerült megszereznie a második helyet és a 2019-es világbajnok szerezte a legtöbb pontot is. 

Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatvezetője szerint a koreai csapat tud segíteni az észt versenyzőnek, hogy javuljon teljesítménye és a következő versenyeken ez lesz a fő cél. 

“Elégedett vagyok Ott Tanak portugál teljesítményével, és ez jó előjel a következő murvás versenyek előtt – mondta Abiteboul a Motorsport.com oldalnak. – Időnként már jól érezte magát az autóban és ez azt mutatja, hogy kezdi egyre inkább megismerni az autót. Szeretnénk ebben segíteni mi is számára és a mérnökökkel tudunk is neki segíteni. Vannak ötleteink, hogy miként könnyíthetjük meg a vezetést számára és a következő teszteken ezt ki is próbáljuk. Még van két fejlesztési jokerünk is, amit használva szintén segíthetünk neki. Amennyiben Ott képes lenne jobban teljesíteni az autóval, az segítség lehetne Thierry Neuville-nek is.” 

Tanak szerezte a legtöbb pontot Portugáliában, azonban így sem volt teljesen elégedett

A francia csapatvezető szerint Tanak nem küzd önbizalom hiánnyal, de jobb teljesítményhez jobban kell tudnia vezetni az autót. 

„Tanak nem küzd önbizalom hiánnyal és hozzáállása is megfelelő, ugyanakkor azért mi is tehetünk mechanikus megoldásokkal, hogy jobban tudja vezetni az autót.” 

A WRC következő versenyét Szardínián rendezik, ahol mindössze 48 óra alatt lezajlik a futam. Tanak ezen a versenyen szerezte 2017-ben első győzelmét a Forddal és ezt a sikert 2022-ben is megtudta ismételni a Hyundaijal.

Friss