back to top
2024. június 15. 23:10

KezdőlapWRCDani Sordo még nem gondol a visszavonulásra

Dani Sordo még nem gondol a visszavonulásra

-

Dani Sordo kapcsán az év elején még olyan pletykák jelentek meg, miszerint azért igazolt a Hyundai Motorsport Andreas Mikkelsen személyében harmadik pilótát is a harmadik Rally1-es autóhoz, mert a spanyol versenyző év közben bejelenti majd visszavonulását. Sordo azonban ezt most cáfolta. 

A 41 éves Dani Sordo 21 évvel ezelőtt Spanyolországban indult első WRC futamán, később pedig több gyártó pilótája is volt, köztük a Citroené, a Minié, 2014-től pedig a Hyundai versenyzője. 

A spanyol versenyző szerint ezalatt a két évtized alatt sokat változott a rallysport és a WRC is. 

“Nagyon sokat változott a rallysport az elmúlt 20 évben – mondta Dani Sordo a finn Rallit.fi oldalnak. – Változtak az autók, megváltozott a csapatok vendégszeretete, változtak a versenyzői módszerek. Régebben lazábban működtek a dolgok, ma már csak a munka van. A munka és a videó nézés. Emlékszem arra, hogy régen kis kazettákra rögzítették a videókat, ma pedig ott vannak a számítógépek és a mobiltelefonok. A biztonság is sokat javult. Szinte minden megváltozott, ahogy a világ is.” 

Sordo a nehéz vasárnap ellenére is elégedett a Portugál Rally után

Sordo évek óta csak részmunkaidőben versenyez a WRC-ben, azonban amikor lehetőséget kap, mindig bizonyít is. Ugyanakkor részben kora miatt is már régóta lehet hallani pletykákat miszerint a visszavonulást tervezi. Ezt azonban most cáfolta. 

“Sokáig válaszolgattam a visszavonulással kapcsolatos kérdésekre, most erre inkább nem mondanék semmit. Legszívesebben Finnországban, Kalle Rovanperával egyidőben szeretnék visszavonulni. De a viccet félretéve, Spanyolország és Portugália is jó lenne utolsó versenynek, mert ezek a versenyek közel vannak az otthonomhoz. Ugyanakkor még nem gondolkozok a visszavonuláson.” 

Friss