back to top
2024. június 16. 07:01

KezdőlapWRCRovanpera: A 69 mindenkinek emlékezetes – Így választották a WRC pilóták rajtszámaikat

Rovanpera: A 69 mindenkinek emlékezetes – Így választották a WRC pilóták rajtszámaikat

-

A WRC legfrissebb videójában arról faggatták a gyári versenyzőket, hogy miként esett a választásuk az adott rajtszámukra. 

2019 óta a WRC pilóták saját, állandó rajtszámot választhatnak, hogy mi döntött az idei rajtszám mellett, videóban indokolták meg a pilóták. 

“Azért választottam a 9-es rajtszámot idén, mert amikor a Volkswagen versenyzője lettem ezzel a rajtszámmal versenyeztem – mondta Andreas Mikkelsen. – Ez a szám nagyon sikeres volt számomra. Később (2019-ben) azonban a 89-es rajtszámot választottam, ami kevésbé volt sikeres, ezért idén ismét visszatértünk a 9-eshez.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

“A gyerekkoromban egy ember volt, aki motorsporttal foglalkozott a családban, a nagybátyám – mondta Sébastien Ogier. – Ő autókrossz versenyeken indult a 17-es rajtszámmal. Emellett december 17-én születtem. Ezért nem volt nehéz ezt a számot választani.” 

“Egyszerű ok miatt választottam a 4-es rajtszámot – mondta Esapekka Lappi. – A 4-es szám hasonlít az A betűhöz. Ezért is találtuk ki a #L4PPI hashtaget. Ennyire egyszerű az oka a választásnak.” 

“Elég könnyedén a 33-as számot választottam – mondta Elfyn Evans. – Ez ugyanis úgy is olvasható, ha megfordítjuk őket, hogy “EE”. Nem túl kreatív választás, de nem tudnék jobbat kitalálni.” 

“Elsősorban a 18-as rajtszámot a kislányom születésének éve miatt választottam – mondta Takamoto Katsuta. – Eredetileg a 9-es számot szerettem volna, de amikor választhattunk, biztos voltam benne, hogy ezt a számot szeretné Sébastien Loeb is, mondván ennyiszeres világbajnok. A 18-as szám mellett döntött az is, hogy 2018-ban szereztem első WRC2-es győzelmemet is. Ráadásul 1+8 így is 9.” 

“A 11-es számmal versenyeztem 2013-ban, amikor a Ford versenyzőjeként elkezdődött a gyári karrierem a világbajnokságon – mondta Thierry Neuville. – Rögtön az első évben sikerült megszereznem a vb második helyét. Később még néhány évig nem lehetett állandó rajtszámmal menni, azonban 2019-ben lehetőségünk vált ilyen rajtszám megválasztására és azonnal ezt jelöltem meg.”  

Fotó: Toyota Gazoo Racing

“Számos oka van annak, hogy a 69-es számot választottam – mondta Kalle Rovanpera. – Az egyik ok, hogy édesapám ezzel a számmal versenyzett rallykrossz futamokon. Ebből az időszakból még mindig van a garázsunkban egy betört szélvédő, amit mindig láttam gyerekkoromban. Amikor pedig lehetőség volt számot választani, erre esett a választás. A másik oka, pedig, hogy ez a szám mindenkinek emlékezetes…” 

Az alábbi videóban Adrien Fourmaux, Grégoire Munster, Ott Tanak is elárulja választásának okát. 

Friss