back to top
2024. június 27. 18:18

KezdőlapWRCA WRC2-es bajnokság éllovasa, Yohan Rossel “nyaralni” megy

A WRC2-es bajnokság éllovasa, Yohan Rossel “nyaralni” megy

-

Yohan Rossel magabiztos előnnyel vezeti a WRC2-es bajnokságot, így megengedheti, hogy sem a lengyel, sem a lett és a finn versenyen sem áll rajthoz. 

A WRC2-es bajnokságot Szardínia után 23 pont előnnyel vezeti Yohan Rossel, aki már hétből négyversenyen állt rajthoz. A francia versenyző a Montén nyerni tudott, de van két második és egy ötödik helyezése is. 

A bajnokság második helyén Jan Solans áll, aki ugyancsak négy versenyen indult már, míg a harmadik helyen azonos pontszámmal és egyformán három versenyen való részvétel után Sami Pajari és Oliver Solberg áll 28 pont hátránnyal. 

A magabiztos előny birtokában pedig Rossel úgy döntött, hogy a következő gyors, murvás versenyek egyikén sem áll rajthoz. Ennek azonban nemcsak a bajnokság állása az oka. 

Nagy csata, végül óriási meglepetés a WRC2 portugál versenyén

“A durva murvás versenyeken való jó szereplés volt a cél a Citroennel, ezért ilyen szempontból lett az autó fejlesztve – mondta Yohan Rossel a Dirtfishnek. – A terv tehát az volt, hogy Szardínián és Portugáliában legyünk igazán gyorsak, ezek a versenyek pedig hasonlítanak az Akropolisz Rallyhoz és Chiléhez. A lengyel, lett és finn versenyek pedig nem ilyen versenyek, ezért nem szerepelnek a programomban.” 

A francia versenyző ennek ellenére nem csak nyaralni fog a nyáron. 

Pajari rajt-cél győzelmet aratott Szardínián és beszállt a WRC2-es bajnoki címért folyó csatába

“Júliusban a Citroen Canariast képviselve egy Kanári-szigeteki versenyen tervezünk indulni, és elképzelhető, hogy a Finn Rallyn mégis rajthoz állunk, de a WRC2-es értékelésen kívül, tanulási céllal. Ez lenne a második finn versenyem, és a cél az lenne, hogy a tempó hátrányát csökkentsem a helyi versenyzőkkel szemben.” 

Friss