2023. december 04. 11:18
WRC - 🇪🇺 Közép-Európai Rally
WRC - 🇯🇵 Japán Rally
ERC - 🇭🇺 Rally Hungary

Magyar rally versenyzők leghíresebb bukásai (1997-2001)

A rallysporthoz a versenyzői hibák is hozzátartoznak, néhány hiba azonban évtizedekig emlékezetes marad. Íme néhány ilyen az 1997-2001 közötti magyar versenyekről.

Giandomenico Basso lett minden idők legjobb ERC pilótája

Az ERC hivatalos oldala az elmúlt hetekben közönségszavazást tartott, hogy az olvasók szavazatai alapján kiderüljön, hogy ki a sorozat történetének legjobb versenyzője. A szavazást végül a kétszeres Európa-bajnok Giandomenico Basso nyerte. 

Elképesztő, hogy micsoda tempóban vezetett Benik Balázs 22 éve

Benik Balázs viszonylag rövid rally karrierje alatt nagyon sikeres tudott lenni, hiszen három abszolút bajnoki címet is szerzett. A szurkolók pedig nagyon gyorsan megkedvelték a fiatal pilótát. Íme egy kis izelítő 22 évvel ezelőttről abból, hogy milyen elképesztő teljesítményre is volt képes Benik Balázs.

Bútor Róbert így autózott abszolút első időt a 2023-as Székesfehérvár Rally várpalotai szakaszán

Bútor Róbert és Tagai Róbert autója erejét is kihasználva abszolút legjobb eredménnyel zárta a 2023-as Székesfehérvár Rally nyolcadik, várpalotai szakaszát a Citroen C3 WRC-vel. Íme a szakasz belső felvétele.

Mikkelsen a programjában nem, másban viszont változást szeretne

Andreas Mikkelsen az idei tavasz elején még nem ismerte 2023-as programját, végül azonban sikerült összeállítania a menetrendet, melyet végül bajnoki címmel zárt a WRC2-ben. A norvég versenyző egy ideihez hasonló programmal elégedett lenne jövőre is, egy dologban azonban változást remél. 

Latvala szerint nehéz lehet a 2024-es szezonkezdet a Toyota fiatal versenyzőinek

Jari-Matti Latvala szerint nehezen indulhat a 2024-es év a Toyota utánpótlás programjában résztvevők számára, akik eddig csak Rally4-es autót vezettek, azonban jövőre az új Rally2-es Toyotával folytatják fejlődésüket. 

Rovanpera versenyre hívta Kamui Kobayashit

Kalle Rovanpera és Kamui Kobayashi nemrég Japánban találkozott, és beszélgetésük során szóba került a driftelés, a finn versenyző pedig kapott az alkalmon és versenyre hívta japán márkatársát. 

Módosult a 2024-es Monte útvonala: új pálya került a programba, rövidült a versenytáv

A 2024-es WRC szezon is a Monte-Carlo Rallyval kezdődik, és bár már megjelent korábban a verseny útvonala, ez most módosult, amivel kissé rövidebb is lett a verseny. 
24,489RajongókTetszik
1,893KövetőkKövetés
1,980FeliratkozóFeliratkozás

F1

Az M-Sport sikeresnek ítéli a Fiesta Rally2 új fejlesztéseit

Nincs könnyű dolga az M-Sportnak, a Skoda hatalmas dominanciája közepette kell megmutatniuk, hogy van potenciál a Fiesta Rally2-ben is.
Közös futamot rendez a két rallynemzet is.