2024. április 25. 14:43

KezdőlapERCHerczig Norbert nem, de három magyar páros indul

Herczig Norbert nem, de három magyar páros indul

-

Herczig Norbert kihagyja a Rally Európa-bajnokság ötödik versenyét, a Liepaja Rallyt, azonban így is szurkolhatunk három magyar párosnak Lettországban. 

A Rally Európa-bajnokság következő versenyét Lettország gyors murvás szakaszain rendezik a hétvégén. 

A Liepaja Rallyn nem áll rajthoz Herczig Norbert, és ezáltal letudja az egy minuszolandó versenyt a szezon során. 

Rajthoz áll azonban László Martin és Berendi Dávid, akik a Mecsek Rally után a Skoda Fabia Rally2 evóból visszaülnek a Rally4-es Renault Clioba, hogy megküzdjenek a junior bajnokság és az ERC4 pontjaiért. 

Herczig Patrik ezúttal Varga Kristóffal áll rajthoz Lettországban a Rally5-ös Re4nault Clioval, mellyel az ERC4-es és a Clio Kupa értékelésében lesznek érdekeltek. 

Csomós Miklós és Nagy Attila ugyancsak indul a versenyen Skodájával, és bár eredményük nem számít az Eb értékelésébe, vélhetőleg Lengyelország után Lettország murvás pályáin is pokolian gyors lesz. 

A versenyre összesen 50 páros nevezett, köztük Hayden Paddonnal, aki a 2013-as Ypres Rally után indul ismét az Eb-n és igyekszik megnehezíteni a bajnoki éllovas Efrén Llarena, valamint második Nil Solans dolgát.

Az Eb-t négy verseny után Efrén Llarena 24 pont előnnyel vezeti Nil Solans előtt, a harmadik helyen pedig Simone Tempestini 34 pont hátránnyal áll.

A Liepaja Rallyn összesen 12 szakaszt és 181.01 km versenytávot kell teljesíteniük a versenyzőknek. 

Friss