2024. április 26. 22:32

KezdőlapERCCsomós Mixi javított, Battistoli, Paddon beestek

Csomós Mixi javított, Battistoli, Paddon beestek

-

Alaposan átrendezte a Liepaja Rally élmezőnyét a nap leghosszabb, 18,7 kilométeres Kakisi gyorsasági szakasza, miután az élmezőnyből ketten, Battistoli és Paddon is árokba estek. Martins Sesks három szakaszgyőzelemmel magabiztosan vezet, Csomós Mixi pedig a defektje után hét helyet javított. 

Ragyogóan kezdte a Liepaja Rallyt Csomós Mixi és Nagy Attila, akik az első gyorsasági szakaszon második időt autóztak. Mindössze 0,9 másodperccel maradtak el a helybéli Marins Sesks mögött és egy tizeddel előzték meg a Hyundai egykori gyári vb-pilótáját, Hayden Paddont.

A második gyorsasági szakaszon azonban defektet kaptak, amivel 54 másodpercet veszítettek és a 22. helyre estek vissza.

A harmadik gyorson visszaállt a rend és Sesks, Llarena valamint Zala mögött a negyedik időt érték el, mindössze 6,6 másodperccel elmaradva az elsőtől. Ezzel hét pozíciót javítottak és már a 15. helyen állnak, 12 másodpercre vannak Tempestinitől, 16-ra Paddontól.

Viszonylag eseménymentesen zajlott le a Liepaja Rally első két gyorsasági szakasza, mindössze a litván Vaidotas Zala kalandozott egy kicsit. A szombati első kör záró szakasza azonban több versenyzővel is kibabrált.

Előbb a negyedik helyen álló Alberto Battistoli esett árokba, ahonnan meglepő módon ki tudott jönni és mindössze 24 másodpercet veszített a kalanddal.

Nem volt ennyire szerencsés Hayden Paddon, aki két szakasz után a második helyen állt. Ő Battistolival ellentétben nem farral, hanem orral esett be és már-már úgy tűnt, hogy ott is marad a Hyundai i20 Rally2, de végül sikerült visszaugratnia az útra. Battistoli a 10. Paddon a 13. helyre esett vissza.

Továbbra is szárnyal viszont a liepajai Martins Sesks, aki mind a három délelőtti gyorsaságit megnyerte és 17,1 másodperc előnnyel vezet. Az első szakaszon Nil Solans egy kicsit bealudt, de a másodikon rákapcsolt, és az első kör végére a nyolcadik helyről a másodikra lépett előre. A svéd Tom Kristensson a harmadik 17,8 másodperc hátránnyal, míg Efrén Llaréna a negyedik 18,3-del. A reggeli szakaszon kétszer is kalandozó litván fenegyerek, Vaidotas Zala is szépen lépked előre, 21,1 másodperc hátránnyal az ötödik helyen áll.

Nem csak az élen, az RC4 Junior értékelésben is jókora fordulat állt be. A két szakaszon keresztül vezető francia Laurent Pellier a harmadik gyorsaságin felborult és 14 percet veszített, így az utolsó helyre esett vissza. Az élre így a spanyol Óscar Palomo Ortíz állt Peugeot 208 Rally4-gyel.

László Martin és Berendi Dávid 11., 13. és 11. időt autóztak, amivel a 14 fős mezőnyben jelenleg a 12. helyen állnak a Renault Clio Rally4-gyel.

A Clio Trophy mezőnyében hét Renault Clio Rally5 küzd egymással. A versenyt az argentin Paulo Soria vezeti. Herczig Patrik és Varga Kristóf háromszor autóztak hatodik időt és összesítettben is ezen a helyen állnak.

A Liepaja Rally szombat délután három gyorsaságival folytatódik, vasárnap pedig még hat szakasz vár a mezőnyre.

 

Friss