2024. április 25. 19:49

KezdőlapF1Schumacher mégsem jön Budapestre, egy újabb név viszont felmerült az Alpine-tesztre

Schumacher mégsem jön Budapestre, egy újabb név viszont felmerült az Alpine-tesztre

-

Nem fog a Hungaroringen tesztelni az Alpine-nal Mick Schumacher, a helyére (is) pályázó Antonio Giovinazzi azonban igen.

Mick Schumacher menedzsmentje cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a bizonytalan jövőjű német pilóta szeptemberben Magyarországra érkezik, hogy részt vegyen az Alpine tesztjén. Mint megírtuk, a francia istálló a tavalyi autóját hozza el a Hungaroringre, hogy lehetőséget biztosítson néhány versenyzőnek.

Eddig úgy tűnt, hogy a teszten Jack Doohan, az Alpine Forma-2-es juniorja; Nyck de Vries, a Mercedes Monzában a Williamsszel szenzációs bemutatkozást produkáló tartalékja; a Red Bull által megszerezni szándékozott, az energiaitalosok és az Alpine közötti megállapodás értelmében utóbbival tesztelő Colton Herta, illetve Mick Schumacher vesz részt. Schumacher jelenlétét az indokolhatta, hogy a Haastól igencsak kifelé áll a szekerének a rúdja, és az Alpine is szeretné őt felmérni a többi, a csapat megüresedett 2023-as ülésére pályázó versenyző mellett.

A Motorsport-Total.com viszont arról számolt be, hogy kérdésükre Mick Schumacher menedzsmentje megerősítette, hogy a 23 esztendős pilóta nem jön a Hungaroringre, és nem vesz részt az Alpine tesztjén, amelyről a Formula.hu kiderítette, hogy jövő héten kedden, szerdán és csütörtökön, azaz szeptember 20. és 22. között zajlik majd.

Mick Schumacher, Haas, Olasz Nagydíj
Schumacher mégsem tesztel Fotó: Andy Hone / LAT Images / Haas

Viszont a teszt Schumacher távolmaradása ellenére is négy pilótával zajlik majd, Doohan, Herta és De Vries mellett ugyanis az Autosport értesülései szerint Antonio Giovinazzi ülhet még be az Alpine A521-esbe. A Forma-1-ből a tavalyi szezon végén kiszoruló olasz pilóta az elmúlt pénteken Monzában a Haast vezette az első szabadedzésen, és sokak szerint ő is az esélyesek között van Schumacher helyére.

A Motorsport-Total.com azt ugyanakkor nem zárja ki, hogy előbb-utóbb Schumachert is kiértékeli majd valamilyen módon az Alpine, jelenleg azonban már csak azért sem tesztelhetne velük, mert még mindig szerződésben áll a Ferrari junior akadémiájával. Mattia Binotto, a Scuderia csapatfőnöke elmondta, hogy le fog ülni Schumacherrel és Günther Steinerrel, a Haas csapatfőnökével megvitatni a német pilóta jövőjét.

Friss