2024. április 26. 09:45

KezdőlapF1Érkezhet a nemrég még elképzelhetetlen bejelentés: jövőre eggyel több világbajnok lesz az...

Érkezhet a nemrég még elképzelhetetlen bejelentés: jövőre eggyel több világbajnok lesz az F1-es mezőnyben

-

Sajtóhírek szerint már csak a hivatalos bejelentés van hátra, de napokon belül az is megérkezhet Nyck de Vries szerződtetéséről. 

Amennyiben valaki akár csak az átigazolási szempontból gyakran meglepetéseket tartogató F1-es nyári szünet végén azt mondja, hogy Nyck de Vries 2023-ban az Alpha Taurival debütálhat, vélhetően sokan bolondnak nézték volna. Persze, a 27 esztendős holland pilótát már korábban sem írták le egy esetleges jövő évi ülés kapcsán, de csak egy versenyző volt a sok közül, akinek van némi esélye ott lenni a jövő évi mezőnyben.

Ez az esély pedig legfeljebb a Williamsnél tűnt reálisnak abban az esetben, ha a grove-iak úgy döntenek, megválnak az alulteljesítő Nicholas Latifitől. Mire ezt megtették, azonban már nem a korábbi F2-es és Formula E-bajnok volt a legfőbb esélyes a kanadai helyére, De Vries-re ugyanis menet közben lecsapott a Red Bull.

Pedig szinte biztosnak tűnt, hogy a holland számára mesébe illő Olasz Nagydíj után (a vakbélgyulladást kapott Albon helyén debütálhatott az F1-ben, és nemcsak azonnal legyőzte Latifit, hanem élete első versenyén pontot is szerzett) a Williams De Vries-t ülteti megüresedő helyére jövőre.

Nyck de Vries, Williams, Olasz Nagydíj
De Vries a Williams pilótájaként Monzában Fotó: Williams Racing

Csakhogy időközben a Red Bull letett arról, hogy az Alpine által Fernando Alonso utódjául kiszemelt Pierre Gasly helyére áthozza az IndyCarból Colton Hertát, Helmut Marko, a bikások tanácsadója pedig váratlan húzással kivetette a hálóját De Vriesre. A feleket néhány hete Grazban látták, majd miután a holland részt vett az Alpine budapesti tesztjén, a hírek szerint megegyezett a Red Bull-lal.

A RacingNews365.com saját forrásaira hivatkozva kész tényként közli a megállapodás tényét, illetve azt, hogy a hivatalos bejelentés a hétvégi Japán Nagydíj előtt érkezhet, lévén a Red Bull és testvércsapata továbbra is Honda-motorokkal versenyez. De Vries jövőre tehát Cunoda Juki csapattársa lesz az Alpha Tauriban, ezzel pedig a bikások mindkét istállójában lesz egy-egy világbajnok, hiszen a holland a 2021-es Formula E-szezon győztese.

Friss