2024. április 20. 18:12

KezdőlapF1Bojkott után béketárgyalás jön a Red Bull és a Verstappent nem tisztelő...

Bojkott után béketárgyalás jön a Red Bull és a Verstappent nem tisztelő sportcsatorna között

-

Rendezi a bojkotthoz vezető ügyét a Red Bull-istálló és a Sky Sports. Előbbi azok után döntött úgy, hogy nem nyilatkozik a csatorna riportereinek, miután az egyikük szerintük tiszteletlen volt Max Verstappennel.

Brit sajtóhírek szerint Billy McGinty, a brit Sky Sports sportcsatorna F1-es igazgatója a mai nap folyamán ellátogat Milton Keynes-be, a Red Bull Racing főhadiszállására, hogy tisztázza az elmúlt hetekben történteket. Mint arról mi is beszámoltunk a Mexikói Nagydíjon a teljes csapat bojkottálta a Sky Sports-t, és nem nyilatkozott a csatornának, amiért annak veterán riportere, Ted Kravitz az USA Nagydíj után élő adásban azt mondta: Hamiltont meglopták a 2021-es világbajnoki címmel.

Verstappen megsértődött, bojkottálja az összes nagy-britanniai F1-rajongót

A Daily Mail szerint a látogatás célja, hogy a felek rendezzék az ügyet és kibéküljenek azok után, hogy Max Verstappen a mexikói verseny után közölte: a csatorna és különösen egy riporter részéről folyamatosan tiszteletlenséget tapasztal, a bojkott ezért nem kizárólag az austini futam utáni kijelentésnek szólt, „mert egy ponton elég volt, és nem fogadom el.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke amellett, hogy kiállt Verstappen mellett, már Mexikóban jelezte, hogy a Brazil Nagydíjtól ismét nyilatkoznak majd a Sky Sportsnak, Jonathan Licht, a csatorna vezérigazgatója, valamint McGinty pedig felvette a kapcsolatot az istállóval, és közösen úgy döntöttek, hogy rendezik az ügyet, aminek a mai találkozó után az is a része lesz, hogy Kravitz és Horner a Brazil Nagydíj előtt leülnek beszélgetni egyet.

A dühös Verstappen megindokolta döntését: elege lett, nem viseli el tovább a tiszteletlenséget

Sergio Pérezt, az istálló másik versenyzőjét az F1 nagyszabású Las Vegas-i nyitóbuliján Davdi Croft, a Sky Sports kommentátora egyébként meg is interjúvolta a színpadon, ami szintén arra utal, hogy a bojkott véget ért. Croftot nem mellesleg igencsak kellemetlen helyzetbe hozta George Russell, a Mercedes pilótája, aki felvetette, hogy szabad-e Péreztől kérdeznie. „Igen, ma este igen. Különleges engedélyt kaptam, úgyhogy ne kötekedj velem!” – mondta a kissé zavarba jövő riporter, aki ezután megkérdezte Pérezt, hogy válaszolhat-e, mire a mexikó a Red Bullra utalva azt felelte: „Nincsenek itt.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Daily Mail

Friss