2024. március 28. 10:16

KezdőlapF1Óriási meglepetés van készülőben? - Ő lehet Binotto utódja a Ferrari csapatfőnöki...

Óriási meglepetés van készülőben? – Ő lehet Binotto utódja a Ferrari csapatfőnöki székében

-

Igencsak meredek, ám több szempontból is logikus választásnak tűnő névvel állt elő az olasz La Stampa Mattia Binotto, a Ferrari távozóban levő csapatfőnökének helyére.

Noha az olasz sajtó múlt pénteken megírta, hogy Mattia Binotto még aznap távozik a Ferrari csapatfőnöki székéből, egyelőre ez nem történt meg, viszont továbbra is a levegőben lóg az 53 esztendős szakember menesztése, avagy lemondása.

Binotto utódjával kapcsolatban pedig eddig biztosra vehetőnek tűnt, hogy az Alfa Romeót irányító Frédéric Vasseur-t igazolják le a helyére, ám az olasz La Stampa most bedobott egy váratlan nevet.

„Fred Vasseur továbbra is jelölt marad Binotto utódjának, még ha a neve némi megrökönyödést is keltett a Forma-1-es paddockban. Alternatív lehetőségként ott van a Ferrari vezérigazgatójának, Benedetto Vignának a kinevezése, illetve a Binotto által megszüntetett technikai igazgató pozíciójának a visszahozása” – írja a patinás torinói lap, majd kitér arra, hogy Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke lett volna az első számú jelölt a csapatfőnöki pozícióra, de miután visszautasította a Ferrarit, a maranellóiak egy, a saját történelmükben igen jól csengő névhez fordultak.

Ez a név pedig nem más, mint az 1997 és 2006 között a Ferrari technikai igazgatójaként tevékenykedő, ez idő alatt öt egyéni és hat konstruktőri világbajnoki cím megnyerésében kulcsszerepet játszó Ross Brawn.

Ross Brawn, Helmut Marko, 2022, Barcelona, teszt
Ross Brawn az utóbbi években a másik oldalon ugyan, de aktív szerepet vállalt az F1-ben Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool /

A 68 esztendős szakember érkezése a lap szerint persze erősen szuggesztív, hiszen korábban bejelentette, hogy az idei szezon végén hátralép az F1 sportigazgatói pozíciójából, hogy több időt tölthessen a családjával. Ezt Abu-Dzabiban a családja jelenlétében meg is tette.

A Ferrari megkeresése azonban akár csábító is lehet a csapatfőnökként a Brawn GP-t sikerre vezető, majd az istálló Mercedessé válása után a jelenlegi sikercsapat alapjait letevő, de az első világbajnoki cím előtt távozó szakembernek, aki technikai fronton is képben van, hiszen az ő irányítása mellett vezették be a 2022-ben érkező szabályokat.

Nem az ő neve merül fel egyébként elsőként a Todt-Schumacher-Brawn-Byrne fémjelezte Ferrari álomcsapatból, hiszen a 2022-es szezon előtt az FIA elnöki székéből távozó Jean Todtot is sokan már ismét Maranellóban látták, ez a visszatérés azonban végül nem valósult meg. Vajon Brawn-é meg fog?

Ami pedig Vasseurt illeti, a Gazzetta dello Sport például továbbra is biztosra veszi a kinevezését, ugyanakkor továbbra is fennállnak azok az aggályok vele kapcsolatban, hogy csapatfőnökként még nem igazán bizonyított a motorsport legmagasabb szintjén, illetve köztudottan baráti viszonyt ápol Toto Wolff-al, a Mercedes csapatfőnökével.

Még ki sem rúgta Binottót, de máris elkövet egy újabb hibát a Ferrari?

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss