2024. április 25. 02:29

KezdőlapF1Räikkönen és Massa F1-es Ferrarijában debütált Montoya Red Bull-támogatott fia (fotó)

Räikkönen és Massa F1-es Ferrarijában debütált Montoya Red Bull-támogatott fia (fotó)

-

Apja után Sebastián Montoya is Forma-1-es Ferrarit vezetett. A Red Bull akadémiájára bekerült sportoló így már biztosan nem egy Red Bull-lal teszi meg első F1-es köreit.

Juan Pablo Montoya 17 éves fiát, Sebastián Montoyát az idei szezontól a Red Bull felvette a junior programjába, azaz már nem csak simán az energiaitalos csapat által támogatott sportolónak, hanem az akadémia tagjának is mondhatja magát.

Miként azt az idei szezont várhatóan az FIA Forma-3-as sorozatában töltő fiatal pilóta is kijelentette, a cél, hogy a Red Bull-lal közösen jusson el a Forma-1-be. Az első köreit egy F1-es autóval viszont biztos, hogy nem a Red Bull versenyzőjeként fogja megtenni, azokon ugyanis már túl van.

Noha nem verték nagy dobra, egy fénykép tanúsága szerint Sebastián Montoya a Ferrari tavalyi évzáró rendezvényén egy F2008-as modellel körözött.

Ez a maranellóiak legutóbbi világbajnok autója, még ha nem is egyéniben, hanem a konstruktőrök között nyertek vele Felipe Massa és Kimi Räikkönen révén. És mindössze egyetlen kanyar választotta el a vörösöket attól, hogy a brazil pilótával a másik címet is megnyerjék, amikor a híres 2008-as brazíliai szezonzárón Lewis Hamilton az utolsó pillanatban kiénekelte a sajtot a szájukból.

Noha igencsak fura az ifjú Montoya apja red bullos logóval kiegészített sisakfestését egy Ferrariban látni (Juan Pablo Montoya teljes F1-es karrierje során Michael Schumacher legyőzéséért hajtott), nem ez az első alkalom, hogy ez megtörténik, 2021-ben ugyanis idősebb Montoya is kipróbálta az F2008-ast Mugellóban.

Miután a gyerkőc 2017 végétől a Ferrari-kötődésű Tony Kartnál gokartozott, majd a maranellóiakkal szoros kapcsolatban álló Premával versenyzett 2020-tól 2022-ig, nem nehéz összerakni a kirakós darabjait, és persze abban is biztosak lehetünk, hogy az imolai „teszt” a Red Bull jóváhagyásával zajlott. Elvégre melyik fiatal versenyzőnek ne válna a hasznára néhány, Forma-1-es autóval megtett kör.

A fiatalabbik Montoya köreiről egyelőre sajnos nem került ki videó, az apjáról viszont készült, ahogy Mugellóban száguldozik:

Friss