2024. április 20. 02:30

KezdőlapF1Verstappen írásban is kifakadt, forradalmat robbantana ki

Verstappen írásban is kifakadt, forradalmat robbantana ki

-

Max Verstappen szóbeli kifakadása után ezúttal írásban üzent a játék készítőinek, amelyen a virtuális Le Mans-i 24 órás verseny zajlott, és amely korántsem működött megfelelően. Rajta kívül Romain Grosjean is megszólalt, de igen furcsa párhuzammal állt elő.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, szombaton, illetve vasárnap rendezték a virtuális Le Mans-i 24 órás versenyt, amelyen többek között Max Verstappen is részt vett. A holland pilóta a Team Redline 1-es számú autóját vezette, és egysége két céllal vágott neki a viadalnak: egyrészt magát a versenyt akarták megnyerni, és ez esetben a tabellán is megőrizték volna az előnyüket.

„Vicc, bohócműsor, szégyen” – Verstappen kiborult, szerinte kaszinóban is hamarabb nyerne

Verstappenék jó úton haladtak a siker felé, ám a szerver kétszer is ledobta őt, aminek következtében jelentősen visszaesett, így a folytatásnak sem látták értelmét. A kétszeres F1-es világbajnok már akkor kifakadt, és mindezt tetézte, hogy a futamot kétszer is meg kellett szakítani, mert állítólag támadás érte a szervereket. A 25 éves versenyző később az rFactor 2 (ezen a platformon rendezték a futamot) készítőinek, a Motorsport Gamesnek is üzent.

Ilyen nincs, de mégis van: bizarr ok miatt szakították félbe Verstappenék versenyét

„Ezt egyszer fogom leírni – kezdte. – Lehet, hogy ki lesz törölve, de kit érdekel. Öt hónapnyi bajnokságra és két hónapnyi Le Mans-ra való felkészülés után ezt kapjuk. Ez szégyen a szimulátoros közösségre és minden nagy márkára, illetve pilótára nézve, aki részese ennek. Egész versenyen nagy akadozások [voltak], és két piros zászló támadások miatt, ahogyan ti mondjátok. Aztán viszont az emberek ismét lecsatlakoznak, és néhányan visszakapják a köreiket, mások nem. Hogyan támaszkodhattok a szabályokra, ha még a sz*r szervereteket sem tudjátok irányítani?”

A holland pilótával nem először történt ilyesmi, de eddig bízott a játék fejlődésében, ám most elfogyott a türelme. Szóban már elárulta, hogy le fogja törölni a játékot, és mindenkit erre buzdít, amit írásban is megerősített, ám ezúttal ennél is tovább ment. A holland pilóta valóságos forradalmat akar, és bízik benne, hogy a szervezők és a versenyzőtársak is hallgatnak rá.

„Nem először csináljuk ezt – folytatta. – Én konkrétan a négy eseményből háromszor lekapcsolódtam. Az ember azt gondolná, hogy az első és a második alkalom után tanultok, de ez katasztrófa. A Le Mans szervezőinek meg kéne vizsgálniuk, hogy merre akarnak továbbmenni, mert ezen a platformon ez csak bohóckodás. Soha nem fogok [itt] újra versenyezni, és ennek a hozzá nem értésetek az oka. Remélem, sokan követnek engem, és valahol máshol építhetünk valami szépet, mert ezek a csapatok, márkák és versenyzők megérdemlik.”

Itt nézhető vissza a virtuális Le Mans-i 24 órás verseny

Hogy hol valósulhat meg ez a szép dolog, arra Verstappen nem adott választ, de nyilvánvalóan egy másik platformra gondolt. Az egyik lehetőség az iRacing, amelyen többek között a virtuális Daytonai 24 órás is zajlik. Ami szinte biztos, hogy jövőre lesznek változások, mert a vasárnapi események nem tettek jót a szimulátorversenyzés megítélésének.

Bár ez utóbbi nem mindenki számára egyértelmű. Romain Grosjean szintén részt vett a viadalon, és a tizedik helyen ért célba. A francia pilóta később Twitteren fogalmazta meg azt az álláspontját, hogy a szerverhiba ugyanolyan, mint a valós versenyzésben műszaki meghibásodás. Ezt persze könnyen meg lehet cáfolni, ahogyan néhány hozzászóló is megtette, hiszen utóbbiért a csapatok, illetve a gyártók a felelősek, míg előbbiért nem ők hibáztathatók, hanem jelen esetben a játék készítői. Hozzá kell tenni, hogy a tízszeres F1-es dobogós nem teljesen pártatlan, hiszen tavaly március óta ő a Motorsport Games technikai tanácsadója…


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss