2024. április 23. 23:12

KezdőlapF1Már nem dühös, de Toto Wolff még sokat gondol az „érthetetlen" történtekre

Már nem dühös, de Toto Wolff még sokat gondol az „érthetetlen” történtekre

-

Toto Wolff-nak, a Mercedes csapatfőnökének továbbra is gyakran eszébe jut, hogy Lewis Hamilton miként veszítette el a 2021-es világbajnoki címet.

Már több mint egy év eltelt azóta, hogy 2021 decemberében Lewis Hamilton az utolsó körben elbukta a világbajnoki címet Max Verstappennel szemben, de Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke még mindig „sokat gondol” az Abu-Dzabiban történtekre. Az osztrák üzletember a The Times-nak nyilatkozva árulta el ezt, de arról is beszélt, hogy már nem dühös.

„Abu-Dzabi után kemény volt. Mindig is szerettem azt az elvet, hogy a stopper nem hazudik, és a csapat, amelyik nyer, az a csapat érdemli meg a bajnoki címet. De az más volt. A verseny végén egy személy olyan döntéseket hozott, amelyek sehol nem szerepeltek a szabálykönyvben, és annyira drasztikusak voltak, hogy hihetetlen végeredményt szültek.”

„Az egy olyan pillanat, amikor az ember kiszeret a sportágból… Az igazságosság alapelve sérült.”

„Az FIA eltávolította a fickót a helyéről, mert emberi mulasztás történt. De ennek már vége és magunk mögött hagytuk. Továbbra is sokat gondolok rá, de nem dühvel. Egyszerűen csak érthetetlen, hogy miként történhetett meg.”

Eddig nem látott felvétel került elő az abu-dzabi botrányról és Todt, illetve Wolff telefonjáról

Érdemes megfigyelni, hogy miként az elmúlt egy évben egyszer sem, Wolff továbbra sem hajlandó kimondani az F1 korábbi versenyigazgatójának, az Abu-Dzabiban hibázó Michael Masinak a nevét. Az ausztrál szakember az eset után halálos fenyegetéseket is kapott, Mohammed bin Szulajm, az FIA elnöke pedig nemrég egy interjúban elmondta, szerinte ez is hozzájárult ahhoz, hogy a 2022-es szezont már nem vele kezdték.

Hogy a Mercedesnél és a brit médiában továbbra is mennyire téma a 2021-es szezon lezárása, azt tavaly több alkalommal is megfigyelhettük. Ted Kravitz, a Sky Sports riportere az őszi USA Nagydíjon például még azon élcelődött, hogy „Hamiltont meglopták” egy évvel azelőtt, és ezért mekkora sztori lett volna, ha meg tudja nyerni az austini versenyt Verstappen előtt, visszavágva ezzel az Abu-Dzabiban történtekért. Erre válaszul a teljes Red Bull bojkottálta a csatornát a Mexikói Nagydíjon.

Hamilton pedig szintén a tavalyi év második felében a német Sky-nak nyilatkozva elmondta, szerinte egyszerűen elcsalták a 2021-es szezonzárót, és azért történt minden, mert Verstappent akarták világbajnoknak.

Hamilton tovább ment: szerinte Verstappent akarták világbajnoknak, azért csalták el a tavalyi vb-t

Friss