2024. április 19. 02:35

KezdőlapF1Egyik főnöke valótlanságot állított Verstappenről

Egyik főnöke valótlanságot állított Verstappenről

-

Max Verstappen korrigálta a Helmut Markótól, a Red Bull tanácsadójától származó téves információt, miszerint szimulátort szereltetett a repülőgépébe. A holland pilóta a Ford érkezéséről is elmondta a véleményét.

Nemrég mi is megírtuk, hogy Max Verstappen szimulátort építtetett a magángépébe, nem sokkal azt követően, hogy a virtuális Le Mans-i 24 órás versenyen önhibáján kívül pórul járt, majd többször is kifakadt. Az információ Helmut Markótól, a Red Bull tanácsadójától származott, aki azt is hozzátette, nem bánja, hogy a holland pilóta ennyi időt tölt a szimulátorozással, mert ez kapcsolja őt ki.

Verstappen annyira felhúzta magát, hogy átalakíttatta a magángépét

Most azonban kiderült, hogy mindez nem igaz, legalábbis ami a repülőgépre vonatkozik, és az osztrák szakember ismét kárt okozott a megszólalásával, még ha ennek a témának nincs is akkora tétje. Pályafutása során nem először történt ilyesmi, legutóbb például akkor kotyogta ki a sajtónak Daniel Ricciardo visszatérését, amikor még alá sem írták a szerződést az ausztrál versenyzővel.

„Azt hiszem, félreértette, és repülőgépet mondott. Nem, nem fogok [szimulátort] beszerelni a gépembe. Szerintem az kissé abszurd lenne – nyilatkozta Verstappen, majd azt is elmondta, hogy valójában a motorhome-ra gondolt az európai versenyhétvégéken. – Azt mondtam neki, hogy oda akarok beszereltetni egy szimulátort, hogy este is vezethessek. Ez a hobbim, egyben ez tart élesen engem.”

Verstappennek nagyok a várakozásai

Bár valamivel korábban már kiszivárgott az információ, a Red Bull bemutatóján vált hivatalossá, hogy a Ford 2026-ban a bikások oldalán visszatér a Forma-1-be. Persze ez még nem most lesz, de az új motorszabályokra fel kell készülni, és a két márkának is össze kell csiszolódnia. Ezt Verstappen is tudja, akinek természetesen már jó ideje nem új ez az információ.

Hivatalos: a Ford visszatér a Forma-1-be

„Úgy gondolom, hogy 2026-ra felépítjük ezt a kapcsolatot, és teljesen készen fogunk állni – fogalmazott. – Mivel tudjuk, hogy ez egy nagyon fontos év, ezért jó, hogy most kezdjük el. Természetesen beszéltem Christian [Horner csapatfőnökkel] és Helmuttal, és néhány hónapja megtudtam, hogy kezd nagyon komollyá válni a helyzet.”

A 25 éves versenyző hozzátette, mivel a Ford nagy névnek számít a Forma-1-ben (még úgy is, hogy legsikeresebb időszakában csak nevében volt szó Ford-motorról, hiszen valójában a Cosworth építette a legendás DFV-erőforrást), senkit nem kellett sokáig győzködni. Verstappen hisz benne, hogy a két gyártó együtt is nagy eredményeket fog elérni.

„A gondolkodásmódjuk, a teljesítményük, az elkötelezettségük – sorolta a Ford mellett szóló érveket. – Mindannyian nagyon izgatottak a projekt miatt, amire szükség is van. Úgy vélem, ezért csodálatos, hogy itt vannak. Korábban megmutatták, hogy igazán nagy márkának számítanak a sportágban, úgyhogy nincs kétségem afelől, hogy ezt tovább tudjuk vinni.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss