back to top
2024. július 27. 01:37

KezdőlapF1Hamilton egyik legjobb barátjával dühítette fel a Verstappen-rajongókat a Red Bull

Hamilton egyik legjobb barátjával dühítette fel a Verstappen-rajongókat a Red Bull

-

A Lewis Hamiltonnal szoros barátságot ápoló, a hétszeres világbajnokkal rendszeresen találkozó sportolót is meghívott a Red Bull a New Yorkban tartott nagyszabású bemutatójára, ami nem minden Max Verstappen-drukkernek nyerte el a tetszését.

A Red Bull New Yorkban tartott nagyszabású bemutató-rendezvényén nemcsak a pilóták, a Red Bull csapatfőnöke, vagy a Ford vezérigazgatója léptek színpadra, hanem különböző, Red Bull által támogatott sportolók is. Így ott volt az eseményen a kétszeres olimpiai bajnok síelő Eileen Gu és a világbajnok, olimpiai bronzérmes vívó Miles Chamley-Watson is. Utóbbival kapcsolatban azonban érdemes megemlíteni egy tényt: az egyéniben a 2013-as, csapatban a 2019-es budapesti világbajnokságon aranyat nyerő sportoló Lewis Hamilton egyik legjobb barátja.

Kínos baki a Red Bull bemutatóján – az F1 vezére inkább nem állt színpadra

A 33 esztendős Chamley-Watson számos versenyen részt vett már a hétszeres világbajnok vendégeként, tavaly nyáron pedig ott volt Hamiltonnal annak afrikai útján is, amelyet a Mercedes pilótája „életét megváltoztató” élményként írt le. De említhetnénk azt is, hogy 2019-ben Chamley-Watson feltűnt egy videóban, ahogy Hamiltonnal együtt kosarazik, 2021-ben elkísérte barátját a Met Gálára, tavaly pedig ott volt vele az F1 Las Vegas-i bemutató eseményén.

Emellett a közösségi médiában is rendszeresen kommentel Hamilton posztjai alá, az idén januárban például ezt írta a 38 esztendős versenyző születésnapjára: „Ez elképesztő év lesz a számodra, én tudom.” Az ugyanebben a hónapban a hétszeres világbajnok nevével ellátott ruházatban pózoló vívó részvételét a Red Bull bemutatóján a közösségi médiában is többen megkérdőjelezték, az egyik Twitter-felhasználó például ezt írta: „Miles Chamley-Watson Lewis-zal tölti az életét, úgyhogy mi a fenét keres a Red Bullnál!? Ezt soha nem fogom megérteni.”

Chamley-Watson születésnapi posztja Hamiltonnak:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miles Chamley-Watson (@fencer)


A múlt hónapban Instagram Story-ban Hamilton is megemlítette barátját, amikor gratulált az aranyérméhez. „Gyerünk, tesó! Annyira büszke vagyok rád!” – írta.

Persze, Red Bull-támogatott sportolóként nyilvánvalóan megvan a kapcsolat Chamley-Watson és az energiaitalos márka között, így természetesen indokolható, hogy őt is meghívták (a tavalyi Miami Nagydíjon is a Red Bull vendégeként volt jelen), és brit csapatról lévén szó vélhetően szerettek volna egy sikeres brit sportolót is az eseményen tudni. Chamley-Watson részvételével ugyanakkor némileg öngólt lőttek, a rajongók a jelek szerint ugyanis nem igazán örültek neki, hogy Max Verstappen ádáz ellenfelének egy közeli barátja is részese volt a gárda 2023-as bemutatójának.

Verstappen nem írja le Hamiltont

Noha már 38 éves, és a tavalyi szezonja a gyengén sikerült autó miatt nem úgy sikerült, ahogyan azt eltervezte, Max Verstappen szerint Lewis Hamilton képes lehet visszatérni azok közé, akik a vb-címért harcolnak, de a holland ugyanígy vélekedik több másik pilótáról is.

„Ő a sport valaha volt egyik legnagyszerűbb versenyzője, ezért, ha megvan hozzá az autója, egészen biztosan képes lesz ismét a világbajnoki címért küzdeni – nyilatkozta a Red Bull bemutatóján a hétszeres világbajnokról. – De ugyanez igaz George [Russellre], Charles [Leclerc-re] és Lando [Norrisra]. Ha olyan autót adsz nekik, amellyel világbajnoki címet lehet nyerni, akkor képesek rá.”

Lewis Hamilton, Mercedes, Max Verstappen, Red Bull, Osztrák Nagydíj
Az idén újra összecsapnak? Fotó: Bryn Lennon/Getty Images/Red Bull Content Pool

„Emellett ott van az is, hogy amikor ilyen autód van, jön a nyomás. Nem engedhetsz meg magadnak hibákat, vagy legalábbis nagyokat nem, ami már a nyomásnak egy másfajta szintje. De biztos vagyok benne, hogy amint ezek a srácok ilyen szerepbe kerülnek, világbajnokok tudnak lenni. Mindannyiuknak megvan hozzá a tehetsége” – jelentette ki a Red Bull versenyzője.

Friss