2024. április 19. 20:23

KezdőlapF1Végre itt az első 2023-as Forma-1-es autó, brutál festést kapott! (képek)

Végre itt az első 2023-as Forma-1-es autó, brutál festést kapott! (képek)

-

A mezőnyből negyedikként tartotta meg bemutatóját az Alfa Romeo, de az új főszponzora miatt az idei évtől már Alfa Romeo F1 Team Stake néven versenyző istálló lett az első, amely a Haasszal, a Red Bull-lal és a Williamsszel ellentében nemcsak az idei festését, hanem az idei autóját is leleplezte.

Az Alfa Romeo változatlan pilótafelállással (Valtteri Bottas, Csou Kuan-jü) vág neki a 2023-as szezonnak, de így is nagy mozgások történtek a hinwili istállónál, amelynek eddigi csapatfőnöke, Frédéric Vasseur már a Ferrarit irányítja, a gárdát működtető Sauber pedig új vezérigazgatót kapott a McLaren korábbi csapatfőnöke, Andrea Seidl személyében.

Vasseur helyét a Sauber korábbi ügyvezető igazgatója, Alessandro Alunni Bravi vette át, noha hivatalosan nem csapatfőnök, hanem csapatmegbízott a titulusa. Eközben az Orlen – és vele együtt Robert Kubica – távozott az istállótól, így már nem a lengyel vállalat az Alfa Romeo névadó szponzora, de így sem maradt főtámogató nélkül a 2022-es idény hatodik helyezettje, mivel az online szerencsejátékban utazó Stake lett az új főszponzora.

Ezzel biztossá vált, hogy az idei, Zürichben leleplezett C43-as kódjelű autó festése is jelentősen más lesz, de a bemutatón nemcsak erre, hanem az új modellre is fény derült. Íme:

Az idei lesz a Sauber utolsó szezonja Alfa Romeo néven, hiszen az olaszok az év végén kiszállnak, és 2024-ben, valamint 2025-ben ismét Sauber néven versenyez a csapat, mielőtt 2026-tól az Audi gyári istállójává válik.

Arról, hogy mik az Alfa Romeo idei céljai, és miben változott az új autó a tavalyihoz képest, még a mai nap folyamán külön cikkel jelentkezünk.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss