2024. április 16. 10:01

KezdőlapF1Legendás páros állhat össze az Aston Martinnál az idei első F1-es futamra

Legendás páros állhat össze az Aston Martinnál az idei első F1-es futamra

-

A pletykák szerint Sebastian Vettel bejelentkezett arra, hogy szükség esetén pótolja Lance Strollt a Forma-1 jövő heti szezonnyitóján. Mindezt senki nem erősítette meg, de ez esetben két legendás pilóta állhat össze egy verseny erejéig.

Továbbra is kérdéses, hogy Lance Stroll ott lehet-e a Forma-1 jövő héten esedékes szezonnyitóján, a Bahreini Nagydíjon. Ahogyan mi is beszámoltunk róla, a kanadai pilóta kerékpárbalesetet szenvedett, ezért kénytelen volt kihagyni a tesztet. Bár mind ő, mind az Aston Martin azt kommunikálta, hogy a visszatérésre koncentrál, ez nem biztos, hogy egy hét múlva fog megtörténni, hiszen az sem biztos, hogy csak az egyik csuklója sérült meg.

Nagy a titkolózás – ez lehet Alonso balesetet szenvedett csapattársának sérülése

Ebben az esetben adódik a kérdés, hogy ki helyettesítheti őt Szahírban. A legnagyobb esélyesnek Felipe Drugovich, a silverstone-iak teszt- és tartalékpilótája tűnik, aki kétszer fél napon át tesztelt a nyitóverseny helyszínén. Rajta kívül reálisan a hasonló pozíciót betöltő Stoffel Vandoorne jöhet szóba, és felmerült Mick Schumacher neve is, de ő állítólag nincs a lehetőségek között. Azonban állítólag egy másik, tavaly még a mezőnyben lévő versenyzőről felmerült, hogy szeretne indulni.

„Az a szóbeszéd járja a paddockban, hogy Sebastian Vettel bejelentkezett, és közölte [a csapattal], hogy »ha szükségetek van rám, én is elérhető vagyok« – jelentette ki David Croft, a Sky Sports F1 kommentátora a harmadik tesztnap délelőttjének közvetítése során. – Ez csak egy pletyka, senki nem erősítette meg az Aston Martin részéről.”

Ha mindez megvalósul, akkor legendás páros állhat össze az Aston Martinnál, hiszen a csapat másik autóját Fernando Alonso vezeti. Ketten összesen hat világbajnoki címet gyűjtöttek, és ha Vettel valóban visszatérne, akkor ez rekord lenne, legalábbis azokat a párosokat figyelembe véve, ahol mindkét fél rendelkezik legalább egy elsőséggel. Utoljára egyébként 2016-ban a McLaren foglalkoztatott két világbajnokot szintén Alonso, illetve Jenson Button személyében.

Ugyanakkor több szempontból is kérdéses a vitathatatlanul szenzációs visszatérés realitása. Egyrészt, ahogyan azt Croft is megemlítette, Vettel erőállapota nem biztos, hogy lehetővé teszi mindezt, vagy legalábbis lehetséges, hogy nem lenne sok értelme. Csak tavaly vonult vissza, de nem teljesítette a felkészülést, és már ez a viszonylag kis kiesés is rengeteget számít ezen a szinten.

Emellett pedig tavaly az volt a legerősebb érve a visszavonulás mellett, hogy így több időt tölthet a családjával. Persze csak egy futamról lenne szó, de furcsa lenne, ha mindössze 3 és fél hónap után feladná új életét, még ha csak rövid időre is. Mindez ráadásul nem igazán áll össze öccse, a korábban szintén autóversenyzőként tevékenykedő, azóta szakkommentátornak állt Fabian Vettel megszólalásával.

Sebastian Vettel, Aston Martin, Monacói Nagydíj
Több szempontból is kétségesek a Vettel visszatéréséről szóló pletykák (Fotó: Aston Martin)

„Túl sok időt töltött az F1-ben ahhoz [hogy ne érdekelje], valamennyire biztosan nézni fogja. Azonban szerintem még ő is utazik a lakókocsijával. Ő is szakított időt arra, hogy elutazzon a családjával” – utalt arra Sebastian Vettel testvére, hogy a megváltozott körülmények miatt szüleik szintén hosszabb időre el tudtak utazni, hiszen immáron nem érinti őket a mostani teszt.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss