2024. április 26. 02:19

KezdőlapF1Tényleg levegőnek nézte fia fő vb-riválisát Verstappen apja? (videó)

Tényleg levegőnek nézte fia fő vb-riválisát Verstappen apja? (videó)

-

A Szaúd-arábiai Nagydíj után Jos Verstappen a kritikák kereszttüzébe került, ugyanis az élő közvetítésből úgy tűnt, hogy lényegében levegőnek nézte a győztes Sergio Pérezt. Azonban erre az esetre is igaz, hogy nem minden az, aminek elsőre látszik.

Sergio Pérez megnyerte a Szaúd-arábiai Nagydíjat, kihasználva, hogy csapattársa, Max Verstappen csupán a tizenötödik helyről rajtolt, miután az időmérő második szakaszában technikai hiba lépett fel nála. Bár a címvédő elvette tőle a leggyorsabb kört, ami miatt később láthatóan bosszús volt, az autóból kiszállva még kitörő örömmel fogadta a diadalt.

Hiába mondta a csapata, hogy ne tegye, Verstappen kegyetlenül kitolt Pérezzel a dzsiddai futam végén

Ahogyan ez ilyenkor lenni szokott, a mexikói pilóta odament a Red Bull csapattagjaihoz, és együtt ünnepelt velük. Miután összeölelkezett azokkal, akiket először „megtalált”, elindult jobbra, hogy mindenkivel lepacsizzon, aki ott van. Ekkor Jos Verstappen, Max édesapja előtt is elment, aki az élő közvetítés alapján faarccal nézte végig, ahogyan Pérez együtt örül a többiekkel.

A holland expilóta láthatóan nem volt boldog, ami abból a szempontból érthető, hogy minden jel arra mutat, hogy fiát legfeljebb Pérez szoríthatja meg a világbajnoki pontversenyben. Sokan azonban erősen bírálták a viselkedését, mondván, hogy mindezt még annyira sem tudja leplezni, hogy nem is gratulált Péreznek. Ezzel csupán annyi a probléma, hogy, noha túlzásba nem vitte, de azért gratulált neki.

A nagyon szemfülesek az élő közvetítésből is kiszúrhatták, hogy közvetlenül a vágás előtt Pérez lepacsizik valakivel. Bár az már nem látszott, hogy kivel, de az előző képek alapján az idősebbik Verstappen is lehetett. Nos, később előkerült egy másik kameraállásból készített felvétel, amelyen jól látszik, hogy valóban ő volt az, aki belecsapott a 33 éves versenyző felé nyújtott kezébe.

Jos Verstappen tehát a képek alapján magától tényleg nem gratulált volna Péreznek, de azért odáig sem ment, hogy teljesen levegőnek nézze. Ennélfogva tehát igazságtalan az a szitokáradat, amit az első felvételek alapján ő és rajta keresztül valamennyire Max kap. Ebben pedig a médiának óriási felelőssége van, nem véletlen, hogy a „bizonyítékként” szolgáló felvételt megosztó felhasználó számonkérte az Autosportot, hogy miért csak azt a képet tették közzé, amelyből nem minden derül ki.

Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy van némi feszültség a két fél, illetve a két tábor között, és ez később, a nyilatkozatokból is kiderült. Könnyen lehet, hogy mindez a tavalyi brazíliai futamon és azon keresztül az állítólag Monacóban történtekre vezethető vissza. Így pedig különösen pikáns lesz, ha újabb esetleges technikai hibák miatt Pérez további pontokat tud elvenni Verstappentől.

Belső feszültség a Red Bullnál – így dühöngött Verstappen a hétvégén

Friss