2024. március 28. 11:41

KezdőlapF1Fogolyként él Michael Schumacher felesége a férje síbalesete óta?

Fogolyként él Michael Schumacher felesége a férje síbalesete óta?

-

Eddie Jordan, Michael Schumacher korábbi főnöke úgy véli, nem is történhetett volna annál rosszabb a hétszeres világbajnok családjával, mint ami 2013 decemberében történt. A 74 esztendős ír ex-csapatfőnök szerint Corinna Schumacher és Mick Schumacher nem tudja azt az életet élni, illetve utóbbi nem tud olyan versenyző lenni, mint amilyen a Michael Schumacher síbalesete nélkül lehetne.

Eddie Jordan, az F1-ben 1991 és 2005 között versenyző Jordan-istálló alapítója, egykori tulajdonosa és csapatfőnöke néhány hónappal ezelőtt elárulta, hogy bár nem látogathatja a sportágban nála bemutatkozó, 2013-ban kis híján végzetes síbalesetet szenvedő Michael Schumachert, a hétszeres világbajnok fia a tavalyi szezon végén felkereste őt, amit megható gesztusként írt le.

Elképesztő sztori látott napvilágot Michael Schumacher F1-es bemutatkozásáról

Jordan most ismét nyilatkozott az olbg.com-nak, az interjúban pedig megkérdezték tőle, hogy szokott-e beszélgetni Mick Schumacherrel az apjáról, és ha nem, tervezi-e.

„A magánszféra nagyon fontos a sportban. Van az üzlet és van a magánélet. Mick Schumacher édesanyja, Corinna Schumacher felállított néhány szabályt. Nagyon jól ismerem őt, már sokkal azelőtt ismertem, hogy megismertem Michael Schumachert (leánykori nevén Corinna Betsch Schumacher előtt Heinz-Harald Frentzen barátnője volt, aki a Forma-3000-ben Jordan csapatában versenyzett – a szerk). Imádnivaló lány, és ismertem akkor is, amikor [1995-ben] hozzáment Michaelhez, úgyhogy régre nyúlik vissza a jó kapcsolatunk” – ecsetelte Jordan.

„Meg akartam látogatni Michaelt a balesete utáni időszakban, de Corinna visszautasította a látogatásomat, és helyesen tette, mert túl sok ember akarta látni [Schumachert]. Jean Todt [a Ferrari egykori csapatfőnöke] részesült a kiváltságban, hogy látogathatja, mert nagyon közel álltak egymáshoz a Ferrarinál töltött időszakban, ami teljesen érthető. Én nem látogathattam meg Michaelt, miközben azt mondták, »Szeretünk, Eddie, és nagyon hosszú időn át kapcsolatban voltunk veled, de magánszférára van szükségünk, és védenünk kell Michaelt.«”

Jordan szerint férje balesete óta Corinna Schumacher nem tudja azt az életet élni, mint korábban, aminek főként az az oka, hogy az emberek a mai napig nem hagyják nyugton őt, és folyton a férje állapotáról kérdezősködnek.

Michael Schumacher az öccse főnökét is kiosztotta, vajon a fiáért is megtette volna ugyanezt?

„Ez a legborzasztóbb, ami történhetett Mick-el és Corinnával. Már közel tíz év eltelt, Corinna pedig nem tudott elmenni egy partira, egy ebédre, erre-arra. Olyan, mint egy fogoly, mert mindenki Michaelről akar vele beszélni, miközben nincs szüksége rá, hogy minden percben emlékeztessék erre. És Micknek is nehéz, hogy karriert fusson be a motorsportban. Ha Micken nem lenne ott az apja miatti nyomás, valószínűleg sokkal jobb pilóta lenne, mint gondolnánk. Ugyanakkor az az apja, aki, amit meg kell értenie, és meg kell birkóznia vele. Lélekben vele vagyok. Nem keresem gyakran Micket, de imádtam, amit az apja által is vezetett Jordan kipróbálása után mondott. Nosztalgikus és nagyon szép gesztus volt. Micknek saját térre és időre van szüksége, mint abban a családban mindenkinek.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss