2024. április 27. 01:57

KezdőlapF1Itt a beismerés a Mercedestől, valóban érdekli őket Leclerc

Itt a beismerés a Mercedestől, valóban érdekli őket Leclerc

-

Toto Wolff bevallotta, valóban számolnak Charles Leclerc-rel mint Lewis Hamilton lehetséges utódja. A Mercedes csapatfőnöke azonban hozzátette, ez csak hosszabb távon jöhet szóba.

Lewis Hamiltonnak az idei év végén jár le a megállapodása a Mercedesszel, és a megállapodást továbbra sem hosszabbították meg. A felek hónapok óta hangsúlyozzák, hogy elkötelezettek a folytatás mellett, de a pletykák már szárnyra kaptak, és amíg nem történik meg az esetleges bejelentés, addig egyre több híresztelés lesz ezzel kapcsolatban.

Az egyik ilyen múlt héten látott napvilágot. Sajtóértesülések szerint Charles Leclerc tárgyal a Mercedesszel egy esetlege átigazolásról. Mindez az ő szempontjából logikusnak tűnhet, hiszen a Ferrari az idei szezont sem kezdte jól, más kérdés, hogy a Mercedes is gyengén szerepel. Toto Wolff annyit megerősített, hogy valóban számolnak a monacói versenyzővel, de nem a jövő évet illetően.

Itt az árulkodó jel arról, hogy Leclerc válthatja Hamiltont a Mercedesnél

„Az egyetlen alkalom, amikor beszéltem vele, az volt, amikor megvitattuk, hol van a kapu Melbourne-ben a repülőgépre való felszálláshoz – nyilatkozta a Sky Sportsnak a Mercedes csapatfőnöke. – Charles egy szuper srác, olyasvalaki, akit a távoli jövőre nézve a radaron kell tartania az embernek, de nem rövid és középtávon. Senki nem kételkedik Charles képességeiben, és ő egy jó srác. [Azonban] ő száz százalékban elkötelezett a Ferrari mellett, mi pedig száz százalékban elkötelezettek vagyunk amellett, hogy aláírjunk Lewisszal.”

Leclerc jelenlegi szerződése 2024-ben jár le a Ferrarinál, és bár a Forma-1-ben már sok mindenre volt példa, azért nagy összegben nem érdemes fogadni arra, hogy 2024-ben nem vörös overált fog viselni. A Ferrarit irányító Frédéric Vasseur leszögezte, hogy szó nincs átigazolásról. „Charles a Ferrari pilótája – hangsúlyozta. – Szereti a Ferrarit, és itt akar bajnok lenni. Sok lesz a pletyka, de ez nem vita tárgya.”

A közvélemény a mezőny egyik legjobb versenyzőjének tartja Leclerc-t, aki különösen egy körön szokott brillírozni. Bakuban mindkét időmérőn megverte a Red Bullokat, így megszerezte pályafutása tizenkilencedik pole pozícióját. Ezzel már csak egyre van Valtteri Bottastól, aki a rekordot tartja azon versenyzők közül, akik soha nem lettek világbajnokok.

„Őszintén úgy gondolom, hogy egy körön jelenleg ő a leggyorsabb pilóta a Forma-1-ben – méltatta a 25 éves pilótát a jelenleg a Sky Sports szakértőjeként dolgozó Karun Chandhok, aki korábban maga is versenyzett az F1-ben. – Egy körön képes a friss gumikból extra tapadást kihozni, ami óriási dolog. Úgy vélem, momentán ő a legjobb időmérős versenyző a rajtrácson.”

Friss