2024. április 27. 06:15

KezdőlapF1Russell elmondta, miért nem kéne Verstappennek f*szfejnek nevezni másokat

Russell elmondta, miért nem kéne Verstappennek f*szfejnek nevezni másokat

-

George Russell kijelentette, nem vár bocsánatkérést Max Verstappentől, mivel szerinte a címvédő többet ártott magának a megnyilvánulásával, mint neki. A Mercedes versenyzője hozzátette, meglepődött, amikor visszanézte a felvételeket.

Az Azeri Nagydíj egyébként nem túlságosan eseménydús hétvégéjének legemlékezetesebb momentuma egyértelműen Max Verstappen és George Russell sprintfutamon történt összeérése, majd a leintést követő szóváltás volt. A rajt után a két fél három kanyaron keresztül küzdött egymással, és a brit versenyző a 2-esben nekiment ellenfelének. Ezzel kis híján végzetes kárt okozott a Red Bullon, és bár a címvédő végül be tudta fejezni a futamot, az oldalszekrényén keletkezett lyuk jelentősen lassította őt.

Pérez nyerte az év első sprintjét, Verstappen dühöngött, majd „f*szfejnek” nevezte Russellt

Verstappen végül könnyedén visszaelőzte Russellt, de ekkor még nem volt vége az afférnak. Miután kiszálltak az autóból, a két versenyző találkozott, és megbeszélték a történteket. Pontosabban a holland pilóta számonkérte riválisát, majd kijelentette, hogy ezt nem fogja elfelejteni neki, végül f*szfejnek nevezte őt. Később sem higgadt le, és egy interjúban „George hercegnőként” emlegette Russellt. A brit pilóta nem vár bocsánatkérést tőle, tekintve, hogy szerinte Verstappen nem neki okozott kárt.

Verstappen jogosan nevezte f*szfejnek Russellt? – megnéztük, kinek volt igaza

„Nem igazán, egyáltalán nincs szükségem bocsánatkérésre – válaszolta az erre vonatkozó kérdésre, majd kifejtette, hogy miért volt helytelen a Red Bull versenyzőjének megnyilvánulása. – Kétszeres bajnok, jelenleg ismét vezeti a bajnokságot. Engem nem zavar, de szerintem kicsit magával szúr ki az ilyen megjegyzésekkel. Max remek srác és nagyszerű pilóta, csak az ilyen szavak kissé feleslegesek.”

Russell ezt követően magára az incidensre is kitért. Amikor Verstappennel összeszólalkoztak, akkor még nyilvánvaló okokból nem láthatta a felvételeket, azóta viszont megnézte a visszajátszást. A 25 éves versenyző nem azt látta, amit az autóban érzékelt. „Hogy őszinte legyek, kicsit meglepődtem, hogy milyen kicsi volt a hely, nagyobbra számítottam – jelentette ki. – Nyilvánvalóan volt egy kis összeérés, ahogyan az az első körben gyakran előfordul, szóval igen, kicsit több [helyre] számítottam.”

Christian Horner természetesen megvédte Verstappent. A Red Bull csapatfőnöke úgy véli, pilótája kirohanását elsősorban az idézte elő, hogy autója kis híján végzetes módon megsérült, de mindenképpen jelentős hátrányba került az előtte autózó Sergio Pérezzel és Charles Leclerc-rel szemben. A brit szakember szerint a kétszeres világbajnok ezután elengedte az esetet.

„Van két versengő srác, Max pedig bosszús volt, mert [az ütközés] jelentős kárt okozott az autójában, ami aztán veszélyeztette a futamát – fogalmazott. – Így persze, hogy vannak érzelmek, amikor leveszik a bukósisakjukat. Max soha nem félt kimutatni az érzelmeit. Nem fél a kemény versenyzéstől, az autójának a sérülése, amely veszélybe sodorta a futamát, bosszantotta. Tudjuk, hogy Max kemény versenyző, mindig is az volt, mindig is az lesz. Az a bosszantó, hogy összeértek, különösen Max számára. A kár a kettes kanyarban keletkezett, amikor George blokkolta [a kerekeit], és belement. A versenyzés néha ilyen. Gyorsan lapozott, elmondta a véleményét, majd a következő futamra koncentrált.”

Friss