2024. március 28. 23:46

KezdőlapF1Brutális sisakkamera Monacóból, ezt látják az F1-es pilóták a falak között száguldva

Brutális sisakkamera Monacóból, ezt látják az F1-es pilóták a falak között száguldva

-

Charles Leclerc szemszögéből megtenni egy kört Monacóban hűen érzékelteti, mennyire nehéz dolga van a Forma-1-es pilótáknak a Hercegségben.

Alighanem sokan visszasírják azokat az időket, amikor még manuális váltóval és a mainál jóval nehezebben vezethető autókkal birkóztak a Forma-1-es pilóták a monacói pályán. Tény, hogy egy modern F1-es géppel nem kell annyit küzdeni, és fél kézzel ralizni a Hercegségben, ám ettől még manapság is döbbenetesen nagy kihívás a határon, vagy akár csak kicsivel az alatt is teljesíteni egy kört a 3340 méter hosszú, szűk, végig falakkal határolt aszfaltcsíkon.

Kedvcsináló a McLarentől: üvöltő V12-es, Senna, Monaco = konstans libabőr (videó)

Hogy mekkora, azt pedig leginkább a minden versenyző sisakjában ettől az évtől rendszeresített sisakkamera tudja visszaadni. Jelenleg ezek a felvételek állnak a legközelebb ahhoz, amit egy pilóta lát menet közben, Monacóban pedig az embernek kicsit olyan érzése lesz tőle, mintha gyorsított felvételt nézne. Pedig az alábbi videó sincs felgyorsítva, Charles Leclerc valós időben látta ezt tegnap, a Monacói Nagydíj pénteki edzésnapján, amikor gyors kört teljesített a Ferrarijával.

Persze Monacóban nem csak a versenyzők nézőpontjából, hanem a pálya mellett állva is brutális a tempó, amit az idei évtől talán kicsit jobban érzékelhetünk, hiszen az F1 csapata átvette a Tele Monte Carlótól a közvetítés lebonyolítását, ami új kamerállásokkal is járt. Az alábbi videóból azonban még ennél is jobban érzékelhető, hogy milyen sebességgel fűzik át az autót a kanyarokon a versenyzők.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss