2024. április 20. 00:56

KezdőlapF1Egykori riválisa tovább kötözködött, szerinte Hamiltonnak elnézést kellene kérnie Russelltől

Egykori riválisa tovább kötözködött, szerinte Hamiltonnak elnézést kellene kérnie Russelltől

-

Nico Rosberg ismét beleszállt Lewis Hamiltonba, ezúttal a Spanyol Nagydíj időmérőjén, George Russell-lel történt ütközés kapcsán. 2016 világbajnoka úgy véli, a 38 éves pilóta szintén tartozik egy bocsánatkéréssel, amiért tönkretette volna csapattársa körét.

Furcsa ütközés borzolta a kedélyeket a Spanyol Nagydíj időmérőjén: a második szakasz végén két csapattárs, Lewis Hamilton és George Russell találkozott a pályán. A hétszeres világbajnok a célegyenesben akarta megelőzni a másik brit versenyzőt, aki csak az előtte autózó Carlos Sainzra figyelt, és miközben balra húzódott, összeért honfitársával.

Káosz az időmérőn: ütköző Mercedesek, betliző Ferrari és hibázó Pérez Barcelonában

A sportfelügyelők vizsgálták a történteket, és végül vétkesnek találták a 25 éves pilótát, de csupán figyelmeztetésben részesítették. Az esettel kapcsolatban a helyszínen tartózkodó Nico Rosberg is megszólalt. A német exversenyző 2014-ben és 2016-ban pattanásig feszülő csatákat vívott Hamiltonnal a Mercedesen belül, azóta pedig a Sky Sports szakértőjeként tevékenykedik, és időről időre megtalálja az alkalmat, hogy kritizálja egykori csapattársát.

Az FIA vizsgálta Russell és Hamilton ütközését, íme az eredmény (videó)

„[Elég nagy] volt a forgalom ahhoz, hogy elkezdjék a kört – vázolta fel az alapszituációt a 2016-os világbajnok, aki annak a szezonnak a végén váratlanul visszavonult a Forma-1-től. – Lewis úgy döntött, hogy nekimegy, és megpróbál előzni, George pedig egyáltalán nem látta őt. Elég szerencsétlen dolog, de szerintem komoly viták lesznek.”

Hogy házon belül mi történt, azt természetesen nem tudjuk, de ami a nyilvánosságot illeti, Rosbergnek nem volt igaza, hiszen egyik érintett sem a másikat okolta, hanem kommunikációs hibára hivatkozott. Az ütközés után Russell azonnal elnézést kért a rádióban a csapattól, ám a 37 éves egykori pilóta szerint ezt Hamiltonnak is meg kellene tennie.

„George elnézést kért, ami szerintem helyes, de Lewisnak is bocsánatot kell kérnie – fogalmazott, majd azt is megmagyarázta, hogy miért gondolja így. – Ha Lewis megelőzi, George körének vége, mert Lewis pont előtte lett volna, George közvetlenül mögötte, és ez tönkretette volna a körét. Szóval Lewisnak is bocsánatot kellene kérnie.”

Élő adásban szállt bele Lewis Hamiltonba a korábbi csapattársa

Rosberg nem először illette kritikával Hamiltont a hétvége, sőt, a szombati nap folyamán. A 23-szoros F1-es futamgyőztes a harmadik szabadedzésen is megtalálta magának korábbi riválisát, akkor azt rótta fel neki, hogy az esőben ki sem ment a pályára. Az élet egyelőre a hétszeres világbajnokot igazolta, hiszen az időmérőn kizárólag a slickeket kellett használniuk, de a futamon még eleredhet az eső.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss