2024. április 27. 12:31

KezdőlapF1Meglepő név érkezhet Leclerc mellé a Ferrarihoz, miközben az IndyCar-bajnok is az...

Meglepő név érkezhet Leclerc mellé a Ferrarihoz, miközben az IndyCar-bajnok is az F1-be tart

-

A Ferrari csapatfőnökének sajtóhírek szerint megvan a kiszemeltje arra az esetre, ha Carlos Sainz nem hosszabbítja meg a szerződését a maranellói istállóval.

Miután már júliusban járunk, lassan elkezd felpörögni a Forma-1-es pilótakeringő, még ha sok esetben nem is a 2024-es, hanem a 2025-ös szezonról van szó. A két Ferrari-pilóta, Carlos Sainz és Charles Leclerc szerződése is a 2024-es idény végéig szól, de a Ferrari hamarosan megkezdi az egyeztetéseket mindkettőjükkel az esetleges folytatásról. Sainz nemrég le is szögezte, hogy legkésőbb a tél folyamán biztosítani szeretné a 2024 utáni jövőjét, és nem akar úgy versenyezni a következő szezonban, hogy nem tudja, melyik csapat tagja lesz 2025-ben.

Garanciát akar a Ferraritól, különben más csapat után néz a ralilegenda fia

Miközben John Elkann, a Ferrari elnöke nemrég azt hangsúlyozta, hogy a csapat prioritása jelenleg az autó fejlesztése, Frédéric Vasseur csapatfőnök kijelentette, hogy mindkét pilótával szívesen dolgozna együtt a jövőben. A Corriere dello Sport ma azonban arról írt, hogy a francia szakembernek már van terve arra is, hogy kit hozzon Carlos Sainz helyére abban az esetben, ha a spanyol pilóta más csapat után néz, és olyan istállóhoz szerződik, ahol egyértelműen rá építenek. Ilyen lehetne a sportágba 2026-ban érkező Audi, amelyet már korábban is összeboronáltak a spanyollal, noha ő kategorikusan tagadta ezeket a pletykákat.

Az olasz sportlap szerint Vasseur kiszemeltje nem más, mint a Williamsnél tavaly újjászülető, a grove-i istállóban valódi vezérré váló Alex Albon, aki elég tapasztalt és elég gyors is ahhoz, hogy Ferrari-pilóta legyen, nem utolsó sorban pedig remek kapcsolatot ápol Charles Leclerc-rel, akivel a GP3-ban csapattársak voltak. Albon szerződése szintén 2024 végén jár le, a Williams pedig két éven belül aligha válik topcsapattá, így bizonyára neki is vonzó lenne egy maranellói ajánlat.

Alex Albon, Williams, Kanadai Nagydíj
Albon remekül teljesít a Williamsnél Fotó: Williams Racing

IndyCar-pilóta érkezhet?

Joe Saward veterán újságíró is hozott néhány hírmorzsát legutóbbi blogbejegyzésében, amelyben arról ír, hogy Helmut Marko lecsaphat a 2021-es IndyCar-bajnokra, az első számú tengerentúli formaautós sorozatot jelenleg toronymagasan vezető Alex Palou-ra. A 26 esztendős spanyol szerződésében Saward értesülései szerint van egy időablak, amelyet a Red Bull tanácsadója kihasználhat, és az idei IndyCar-szezon szeptemberi végeztével beültetheti Palou-t az Alpha Tauriba. A spanyol értelemszerűen Nyck de Vries-t váltaná.

Ez a húzás Saward szerint azt a célt szolgálná, hogy Red Bull-pilótát faragjanak Palou-ból, a Red Bullnál ugyanis egyre nagyobb aggodalommal nézik Sergio Pérez szereplését, és úgy vélik, amint szorosabb lesz a küzdelem, kell egy erősebb csapattárs Max Verstappen mellé, hogy segítse a csapatot a konstruktőri pontversenyben. Amennyiben pedig ez nem történik meg, a veterán újságíró szerint az is egyre reálisabb opció, hogy a szimulátorban már nagyon gyors Daniel Ricciardóval váltják le egy vagy két szezonra a mexikóit, amíg nem készítenek fel egy juniort arra, hogy átvegye a stafétát.

Friss