2024. május 02. 08:24

KezdőlapF1Hamilton visszaszólt legendás honfitársának, aki szerint „komoly gondjai vannak”

Hamilton visszaszólt legendás honfitársának, aki szerint „komoly gondjai vannak”

-

Lewis Hamilton reagált Sir Jackie Stewart vele kapcsolatos megjegyzésére, és üzent a hozzá hasonló gondolkodással rendelkező embereknek. A hétszeres világbajnok arra is kitért, hogy a sikertelenség ellenére pozitívan emlékszik vissza a közelmúltra.

Sir Jackie Stewart nemrég igencsak erőteljes állításokat fogalmazott meg Lewis Hamiltonról. A Forma–1 legidősebb élő világbajnoka úgy véli, honfitársának komoly gondjai vannak. Mindezt arra alapozza, hogy a tavalyi és az idei Mercedes már messze nem bizonyultak annyira versenyképesnek, mint az elődeik, és szerinte a 38 éves versenyző már nem is kellően éhes a sikerre.

Hamiltonnak „komoly problémái vannak” a Forma-1 egyik legendája szerint

Hamiltont természetesen szembesítették a legendás expilóta megjegyzésével. Stewart már korábban is bírálta őt, és a hétszeres világbajnoknak akkor sem nyerték el a tetszését a szavai. Előfordult, hogy együtt emlegette őt a rasszista kijelentéseket tevő Nelson Piquet-vel és az Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin mellett nyíltan kiálló Bernie Ecclestone-nal, és mindhármukat régimódi gondolkodásúnak nevezte. A Mercedes versenyzője most is egy negatív jelzővel reagált.

Vannak nagyon szűk látókörű emberek, akik úgy szólalnak meg, hogy nem ismerik a háttérben elvégzett munkát” – nyilatkozta a BBC egyik reggeli műsorában. Magát Stewartot semmilyen módon nem említette meg, de nyilvánvaló, hogy a mondanivalója neki szólt, már csak azért is, mert az ezzel kapcsolatos kérdésre reagált.

Hamilton nemrég hosszabbított szerződést a Mercedesszel, és 2025-ig írt alá a csillagos istállóval. Könnyen lehet, hogy ennek lejárta után vissza is vonul, de az biztos, hogy már nincs sok ideje a sportágban. Ahogyan most Stewartot és más korábbi versenyzőket, úgy nyilvánvalóan őt is időről időre meg fogják kérdezni különböző aktualitásokról, a hétszeres világbajnok viszont más attitűdöt szeretne képviselni.

Az egyik dolog, amiben bízom, hogy a jövőben, amikor egy napon abbahagyom és visszanézek a fiatalokra vagy a pilóták következő generációjára, bátorítani szeretném őket, és tudatni velük, hogy nem baj, ha hibáznak – jelentette ki. – Arról van szó, hogy inspiráljuk őket ahelyett, hogy elhallgattatjuk. Ilyenfajta figura szeretnék lenni.”

A Mercedes már Hamilton pótlását készíti elő a legújabb Kimi előléptetésével?

Hamilton 2014 és 2020 között hat világbajnoki címet nyert a Mercedesszel, és 2021-ben is majdnem felért a csúcsra. Tavaly és idén azonban erre esélye sem volt, olyannyira, hogy nagy rá az esély, hogy a jövő heti Szingapúri Nagydíjon a matematikai sanszát is elveszíti erre. Mindezek ellenére pozitívan tekint vissza a közelmúltra. „Szerintem az elmúlt két év, bár nem voltunk sikeresek, de igazán csodálatos időszak volt – fogalmazott. – Mindannyiunknak össze kellett fogni, fel kellett emelnünk egymást, hogy amikor az autót eljuttatjuk oda, ahová kell, még inkább fel legyek szerelkezve, mint valaha.”

Friss