back to top
2024. május 06. 13:43

KezdőlapF1Verstappen helyretette Hamiltont és főnökét - az egyik dühös, a másik lehet,...

Verstappen helyretette Hamiltont és főnökét – az egyik dühös, a másik lehet, hogy irigy

-

Max Verstappen szerint nem a sport része az, amit Lewis Hamilton és Toto Wolff csinál akkor, amikor az ő teljesítményüket igyekszik kisebbíteni, és ők nem viselkedtek így, amikor a Mercedes dominált. A kétszeres világbajnok el tudja képzelni, hogy Hamilton irigy rá, Wolffból pedig szerinte a düh beszélt Monzában.

A Mercedes az Olasz Nagydíj alatt több alkalommal igencsak lefitymálta a Red Bull jelenlegi teljesítményét. Toto Wolff csapatfőnök Max Verstappen rekordot jelentő, zsinórban 10. győzelme után kijelentette, hogy az a Wikipédiára való, amit amúgy sem olvas senki, Hamilton pedig még korábban azt fejtegette, hogy neki a valaha volt összes csapattársa erősebb volt, mint Verstappen jelenlegi vagy korábbi csapattársai.

A volt F1-es pilóta csalódott Hamiltonban és Wolffban

A kétszeres világbajnok a Szingapúri Nagydíj sajtónapján mindkét állításra reagált. Előbb az FIA hivatalos sajtótájékoztatóján Wolff szavairól kérdezték, és arra voltak kíváncsiak, hogy csalódott-e amiatt, hogy a Mercedes csapatfőnöke ilyen kijelentést tett.

„Nos, nem vagyok csalódott emiatt – válaszolta. – Nekik elég szar versenyük volt, úgyhogy valószínűleg még mindig dühös volt a teljesítményük miatt. Olykor szinte már olyan, mintha a mi csapatunk egyik alkalmazottja lenne, de szerencsére nem az. Szerintem fontos, hogy a saját csapatodra koncentrálj, mi is ezt tesszük, és a múltban is ezt tettük, amikor mögöttük voltunk és amikor igazán domináltak. Szerintem kell tudnod értékelni, amikor egy csapat igazán jól teljesít, és szerintem mi ezt tettük a múltban, mert ez egyfajta inspirációként is működött. Tudod, hogy mikor azt látod, hogy ennyire dominál valaki, az nagyon lenyűgöző volt akkor, és tudtuk, hogy csak keményebben kell dolgoznunk, meg kell próbálnunk jobbnak lenni, és eljutni arra a szintre. És most, hogy itt vagyunk, természetesen nagyon örülünk neki, és élvezzük a pillanatot. Őszintén szólva ez minden, amit el tudok mondani erről.”

Hamilton beleszállt Markóba: teljességgel elfogadhatatlan, nem lehet elintézni egy bocsánatkéréssel

Később holland újságírók egy csoportjának nyilatkozva aztán Hamilton szavait értékelte, egyúttal oda is szúrt az Olasz Nagydíjat a 8. helyről kezdő hétszeres világbajnoknak.

„Ez nem szép Hamiltontól a volt csapattársaim irányába, de ironikus, hogy miután Monzában ezt mondta, sok [volt] csapattársam előtte végzett (valójában Pérez és Albon végzett előtte, miközben Gasly már a Q1-ben kiesett – a szerk.) az időmérőn – idézi őt a Formule1.nl. – Én nem másokra koncentrálok, hanem a saját teljesítményemre. Tisztelem mások dominanciáját és Lewis múltbeli címeit. Az én nézőpontom szerint ennek nem kell mások csapattársairól szólnia, hanem a saját teljesítményedről szól, hogy miként teljesítesz a versenyhétvégéken és hogyan dolgozol együtt a csapatoddal. Minden más csak utólagos megfontolás. Talán egy kis irigység is van ebben, vagy jó a Netflixnek? Igazából egyik sem érdekel.”

A Red Bull sztárja ezután kijelentette, ő ettől még remekül alszik, csak nem gondolja, hogy az efféle viselkedés a sport része. „Mit nem csináltuk ezt, amikor az ő helyzetükben voltunk, de mindenki más” – mondta, majd hozzátette, hogy ő végzi a dolgát, aztán hazamegy, ahol szintén végzi a dolgát, és nem kell már sokat a Forma-1-gyel foglalkoznia.

Friss