2024. május 02. 22:08

KezdőlapF1A videó, amely megmutatja, hogy korántsem épült fel teljesen kéztöréséből az F1-es...

A videó, amely megmutatja, hogy korántsem épült fel teljesen kéztöréséből az F1-es pilóta

-

Daniel Ricciardo meglehetősen nehezen szállt ki az autóból az USA Nagydíj sprintfutama után. Az ausztrál versenyző szerint ugyanakkor nem volt gond a sérült kezével.

Daniel Ricciardónak a Holland Nagydíj második szabadedzésén tört el a keze egy szerencsétlen incidens következtében. Az ausztrál versenyző az előtte balesetet szenvedő Oscar Piastri autóját akarta elkerülni, ám az alternatíva számára is a fal volt. Maga a becsapódás nem volt nagy, de mivel a kormányt már nem tudta elengedni, megsérült a bal keze.

Ennek következtében a zandvoortival együtt öt hétvégét kellett kihagynia, addig pedig Liam Lawson helyettesítette, az esetek többségében kiválóan. Ricciardo a mostani USA Nagydíjra tudott visszatérni, ás bár a szombati teljesítményére nem lehetett panasz, az azért látszik, hogy sérült keze még nem épült fel teljes mértékben.

Verstappen ismét hibázott, de most megúszta, ő indul az élről az austini sprinten

A nyolcszoros futamgyőztes a sprintkvalifikáción a tizenegyedik helyet szerezte meg, és ami számára talán még fontosabb, a Q1-ben 208 ezreddel megverte az ott tovább sem jutó Cunoda Jukit csapaton belül. George Russell büntetése miatt aztán a tizedik helyen kezdhette meg a sprintet, és bár a Mercedes versenyzője és Esteban Ocon is megelőzte, emiatt nem kell szégyenkeznie.

Úgy tűnt, Hamilton megkergetheti Verstappent, de a holland simán nyerte az austini sprintet

Pláne úgy, hogy kiderült, Ricciardo bal keze még mindig nem teljesen egészséges. Az F1 TV felvétele alapján ugyanis egyértelműen látszik, hogy a 34 éves versenyző úgy száll ki az autóból, hogy a sérült testrészét minél kevésbé terhelje, ami jól láthatóan megnehezíti a folyamatot. Ráadásul az alábbi bejegyzés szerzője azt is kiemelte, hogy vezetés közben időnként felemelte a kisujját.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy komoly baj van, hiszen máskülönben nem tért volna vissza. Ugyanakkor az egyértelműnek tűnik, hogy Ricciardo keze még mindig nem teljesen egészséges, és amikor csak lehet, igyekszik óvni azt. Az ausztrál versenyző ugyanakkor kijelentette, szerinte alapvetően rendben van a keze, és a futamot illetően sokkal jobban aggódik az erőnléte miatt.

„Őszintén szólva minden rendben volt – kezdte. – A mai nap jó volt, valószínűleg holnap lesz a nagyobb dolog, az állóképesség a versenyen. A kihagyásom előtt volt az a két futam, azóta semmit nem csináltam. Olyan, mintha ismét Budapesten lennénk [Ricciardo a Magyar Nagydíj hétvégéjén tért vissza a mezőnybe – a szerk.], arra számítok, hogy holnap talán kicsit jobban fogok izzadni, mint a többiek, de őszintén szólva [a kezem] jobb volt, mint gondoltam, [ezzel kapcsolatban] nem aggódom.”

Friss