back to top
2024. szeptember 08. 01:53

KezdőlapF1Még orvosai is ledöbbentek a brutálisan nagy balesetet megúszó autóversenyző állapotán

Még orvosai is ledöbbentek a brutálisan nagy balesetet megúszó autóversenyző állapotán

-

Nem mindennapos, hogy valaki egy ekkora bukás után ilyen virgonc.

Szaszahara Ukjó horrorbukása borzolta az idegeket a japán Super Formula idei utolsó versenyhétvégéjén, Szuzukában. A TOM’S csapat pilótája a pálya leggyorsabb kanyarjában, a 130R-ben repült át a védőkorláton és a törmelékfogón, hogy végül egy domboldal aljában landoljon. Szaszaharának hatalmas szerencséje volt, ugyanis nem szenvedett súlyos sérülést – agyrázkódással azért kórházba szállították megfigyelésre –, amin az orvosai is meglepődtek.

„Mindenre emlékszem a balesetről. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen messzire repül az autó, és szerintem a pályabírók először nem is tudták, hogy hol vagyok. De amint észrevettek, ők és az orvosok is nagyszerű munkát végeztek azzal, hogy hamar kiemeljenek, és szerencsére nem sérültem meg, úgyhogy részt tudtam venni a Super GT szezonzáróján” – idézi a 27 esztendős versenyzőt a Motorsport japán kiadása.

Nézői felvételen látszik igazán, milyen szerencsés volt a domboldalon lerepülő pilóta (videó)

„Enyhe agyrázkódással diagnosztizáltak, mert egy ilyen nagy balesetnél elkerülhetetlen, hogy beverd a fejed a fejtámaszba. A kemény dolog az volt, hogy mivel fejjel lefelé voltam, a vér a fejembe tódult, és nem tudtam önerőből kiszállni. De őszintén szólva ezután olyan volt, mintha semmi sem történt volna.”

„Még az emberek a kórházban is ledöbbentek. Látták a balesetet felvételeit és a képeket, és azt kérdezték, hogy »Miként ennyire energikus ez a fickó?«. Ez egyértelműen a Super Formula autó biztonságának köszönhető, valamint annak, hogy miként tört ketté a kocsi és nyelte el az energiát. Ezek a dolgok csodaként történtek.”

Friss